Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te mesleki eğitim vererek kadın girişimcilere ekonomik anlamda destek olmaya devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren BELMEK'lerde eğitimlere katılan kursiyerlerin el sanatları ürünleri, yeni kurulan S.S Başkent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi aracılığıyla satışa sunulacak. İlk mağazasını Emek'te açan BELMEK, haftanın 6 günü açık olacak.

Başkentte kadınların el becerilerini geliştirmeye, boş zamanlarını değerlendirmelerine ve meslek sahibi olmalarına hizmet eden BELMEK'ler normalleşme sürecine geçişle birlikte yeniden açıldı.

BELMEK'lerde pandemi nedeniyle bir süre ara verilen eğitimlere 14 Haziran'dan itibaren yeniden başlanırken, kurslara yoğun ilgi gösteren başkentli kadınların el sanatları ürünleri yeni açılan kurslarda satışa sunulacak. BELMEK Mağazasını açtı.

İlk mağaza Emek'te açıldı

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde 31 farklı branşta ücretsiz eğitim veren BELMEK'e katılan kursiyer ve usta eğiticilerin ürettikleri ürünler yeni kurulan SS'ye sunuldu Başkent üzerinden satışa sunulacak Kadın Girişimi Üretim ve İş Kooperatifi.

BELMEK ilk mağazasını İnönü Bulvarı Gökkuşağı Halk Pazarı No:6 Emek/Çankaya'da açarken, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Köy Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, EGO Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Ayten Gök. ve çok sayıda BELMEK kursiyeri katıldı.

Haftanın 6 günü hizmet verecek

Sıkça Sorulan Sorular Başkent Kadın İnisiyatifi Üretim ve İş Kooperatifi Mağazası yıl boyunca haftanın 6 günü 10.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Satıştan elde edilecek gelirin kursiyerlerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacağını belirten Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ali Bozkurt, 25 yıllık bir hayali gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu, 25 yıllık bir rüyanın gerçekleşmesidir. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BELMEK'in usta eğitmenlerinin ve kursiyerlerimizin el işi ürünlerinin satılacağı mağazalardan ilkini açtık. Bu mağazaların daha da artmasını istiyoruz. İkinci mağazamızı Ulus Meydanı'nda açacağız. Buradaki yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca e-ticaret platformunun altında ilgililerin gerektiğinde satış yapabileceği alt yapıyı da oluşturduk” dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Meslek Edindirme Şube Müdürü Haluk Erdemir, “Bu kooperatif sadece BELMEK kursiyerlerine değil, Ankara'da el sanatları ile uğraşan tüm kadınlara açılan bir kapı olacak. Evde ürettikleri bir sektör olmamak kaydıyla el sanatlarının satılacağı bu mağaza onlara bir gelir kaynağı yaratacaktır. Şimdiye kadar BELMEK'ler sadece meslek veriyorlardı ama artık eğitimlerini ekonomiye çevirecekleri bir adres olacaklar” diyen Başkent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi eğitmeni S.S. Rahime Etlioğlu şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ürettiğimiz ürünleri pazarlamayı ve kadınlarımıza kazanç sağlamayı hedefliyoruz. Mağazamızda el işçiliği ile ürettiğimiz ürünler piyasaya göre oldukça uygun fiyatlı ve kalitelidir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a desteğinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Hibya Haber Ajansı