Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, İsrail'in basın ve medya kuruluşlarının yer aldığı binayı yerle bir etmesine yönelik açıklamasında, "Gazetecilerin ve bağımsız medyanın emniyet ve güvenliğinin sağlanmasının en büyük sorumluluk olduğunu İsraillilere doğrudan ilettik" dedi.

Filistin'deki saldırılarını sürdüren İsrail, Gazze'de yaşanan insanlık katliamını dünyaya servis etmesini sitemediği medya devlerinin bulunduğu binalarını hadta başından bu yana hedef aldı.

Amerikan merkezli haber ajansı Associated Press (AP), Katar merkezli Al-Jazeera gibi çok sayıda medya kuruluşlarını bünyesinde barındıran 13 katlı bir binayı vuran İsrail, ABD tarafından uyarıldı.

İsrail'in son bir haftadan bu yana Filidtinlilere yönelik faşist saldırılarını maruz gören ABD yönetimi, medya kuruluşları saldırıya uğrayınca uyarıda bulundu.

Psaki, açıklamasında, "Gazetecilerin ve bağımsız medyanın emniyet ve güvenliğinin sağlanmasının en büyük sorumluluk olduğunu İsraillilere doğrudan ilettik" dedi.

ABD'li Demokrat Kongre üyesi Rashida Tlaib de İsrail'e tepki göstererek Başbakan Binyamin Netanyahu'yu "ırkçılıkla" suçladı. Filistin asıllı Demokrat vekil Tlaib, dün Kongre binasında yaptığı konuşmada da Filistinlilerin katledilmesine yönelik İsrail'den yana tavır alan Biden'ı eleştirmiş ve ağlamıştı. Tlaib, sosyal medya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail, medya kaynaklarını hedef alarak dünyanın, İsrail'in ırkçı yöneticisi Netanyahu'nun liderliğindeki savaş suçlarını görmesini engellemek istiyor." dedi ve çocukların katledilmesine yönelik ise, "Öyle ki dünya bebeklerin, çocukların ve ebeveynlerinin öldürülmesini görmesin. Öyle ki dünya Filistinlilerin katledildiğini görmesin." diyerek tepkisini dile getirdi.

AP'nin Başkan ve CEO'su Pruitt, İsrail ordusunun medya binasına saldırması donucu yerle bir etmesine tepki göstererek, "AP ofisine ev sahipliği yapan binaya yapılan oldukça rahatsız edici İsrail saldırısı karşısında şoke olduk ve dehşete düştük" açıklamasında bulundu.

El Cezire de açıklamasında, 'İsrail'in yaptığı, gazetecilerimizin hayatını hedef alan ve gerçeği ortaya çıkarmalarını engellemeyi amaçlayan barbarca bir eylemdir' sözleriyle tepki verdi.