İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanının devam ettiği konusunda hak savunucuları ve kendi Demokrat Parti üyelerinin artan baskısıyla karşı karşıya kalan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, ateşkese desteğini ilettirken İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu da yineledi. Çünkü Biden, İsrail'e sattığı silah ve mühimmatların yer aldığı kararnameyi dün imzaladı.

El Cezire'nin haberine göre, Beyaz Saray Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Biden'ın İsrail'in bekçi Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde "ateşkese desteğini ifade ettiğini ve ABD'nin Mısır ve diğer ortaklarla bu yöndeki angajmanını görüştüğünü" söyledi.
Bildiride, "Başkan, İsrail'in ayrım gözetmeyen roket saldırılarına karşı kendini savunma hakkına verdiği desteği yineledi." ifadesi yer aldı.

Bir gün önce Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırısının "tam güçle" devam edeceğini söylemişti; Gazze Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında 61'i çocuk 212'den fazla kişi hayatını kaybetti.