Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, Biden'ın ABD'nin Suudi Arabistan'la ilişkilerini "yeniden gözden geçirme niyeti olduğunu" açıkladı.

Trump ile damadı ve danışmanı Kushner, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'la ilişkilerini geliştirerek ABD'den satın aldığı silahları Yemen'deki acımasız savaşta kullandırtmıştı.

35 yaşındaki Prens Salman, ülkenin 80'li yaşlarındaki krallar tarafından yönetilmesine karşılık gençlerle daha iyi diyaloğa giriyor. Prens Salman silahlı kuvvetler, içişleri bakanlığı ve Ulusal Muhafızları da doğrudan kendisine bağlayarak gücünü pekiştirdi. Kadınlara yönelik reformları da hayata geçiren Prens Salman, Batı ülkeleri ile olan ilişkileri de önemsiyor ve taktiksel adımlar atıyor.

Yolundaki olası tüm pürüzleri temizlemekten çekinmeyen Prens Salman, 2017'de gerçekleşen kansız darbede de eski İçişleri Bakanı ve ABD'nin de o dönem favori kral adayı olan veliaht prens Muhammedn bin Nayef'i de hapsetmişti.

Biden yönetiminin Suudi Arabistan ile ilişkilerini zayıflatması sandığı kadar kolay olmayacak zira Kral Salman'ın sağlığı çok da iyi olmadığı için yönetimde Prens Salman var diyebiliriz.