ABD basınında yer alan haberlerde, bu akşam Kongrede ortak bir oturumda konuşma yapacak olan Biden'in 2.3 trilyon dolarlık altyapı paketinin ardından "Amerikan Aileleri Planı" olarak yeni bir yatırım paketi açıklayacağı belirtildi. .

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada 1,8 trilyon dolarlık paketin yurt ve 10 yaşındaki çocuk yatırımlarıyla birlikte vergi indirimleri içerdiği kaydedildi.
Biden'in ikinci ekonomik planı olan "Amerikan Aileleri Planı" yaklaşık 1 trilyon Dolarlık Yatırım ve evler ve işçiler için 800 milyar Dolar vergi indirimi içeriyor.

Paket, en az 4 yıllık ücretsiz eğitim, çocuklar ve çocuklar için doğrudan destek ve Amerikan işgücüne sahip çocuklu çiftler ve çiftler için bir vergi içermektedir. Bu kapsam, 3 ve 4 kelimesi olan çocuklar için 200 milyar dolarlık ücretsiz okul öncesi mesajı ve 2 yıllık ücretsiz üniversite eğitimi için 109 milyar doları içerir.

Buna ek olarak, ebeveynleri çocuk bakımı için desteklemek için 225 milyar $ ve düşük gelirli ailelerin çocukları için 45 milyar $ gıda desteği aranacak.

Zenginlerin vergileriyle finanse edilmesi planlanıyor

Paketteki yatırımların 15 yıllık bir süre içinde finanse edileceği belirtilirken, planın beraberinde bazı vergi düzenlemelerini de getirmesinin beklendiği belirtildi. Buna göre yüksek gelirli bireyler için sermaye kazancı vergisi ve üst gelir vergisi dilimi gibi vergilerin artırılması planlanmaktadır.

Biden'in ekonomik planının toplam büyüklüğünün "Amerikan Aileleri Planı" ile 4 trilyon dolara ulaşacağı belirtiliyor.

Nisan ayı başlarında Biden, ekonomik planının ilk ayağını ve 2,3 trilyon dolarlık altyapı paketini "Amerikan İstihdam Planı" olarak duyurdu.

Ulaşım ve iletişim altyapısı ile üretimi canlandırmayı hedefleyen pakette yol, köprü gibi yatırımların yanı sıra iklim değişikliğiyle mücadele ve insani hizmetlerin artırılmasına yönelik projeler hedeflendi.