Küresel piyasalarda yön arayışı devam ediyor. Asya piyasaları tarafında beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi Asya’da sınırlı etki yarattı. Ekonomilerdeki toparlanmaya karşılık piyasalarda iyimserlik olsa da, piyasalar bugün açıklanacak ABD enflasyon verisine ve ECB faiz kararına odaklanacak.

Yurtiçi piyasalara bakıldığında geçtiğimiz hafta başlayan normalleşme adımlarının etkileri ile havacılık sektörü payları ve bankacılık sektörü paylarındaki pozitif hareket sonrası endeks küresel piyasalardan pozitif ayrışıyor. Bugün yapılacak Kabine Toplantısı’ndaki en önemli gündem maddesi coronavirüs ve coronavirüsteki normalleşme adımları olacaktır. 2 haftada bir Pazartesi günleri yapılan Kabine Toplantısının erkene çekilmesinin sebebi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Haziran’da NATO Liderler Zirvesi’ne katılacak olması olduğunu hatırlatalım.
BİST100 endeksi tarafına bakıldığında güne %0,16 oranında yükselişle 1.449,85 seviyesinden başlangıç yaptı. Haber ve veri akışının sakin olduğu günü endeks %0,11 oranında yükselişle 1.449 seviyesinden tamamladı. Taş toprak sektörü payları %1,34 oranında değer kazanırken, menkul kıymet yatırım ortaklıkları sektörü payları %1,70 oranında değer kaybetti.
Dolar / TL tarafında yatay seyir sürüyor. Özellikle bugün açıklanacak ABD enflasyon verisi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin seyri kurdaki hareketlenmelerde takibimizde olacak olaylar arasında en önemli sırada yer alıyor. Beklentilerin üzerinde gelebilecek enflasyon verisi ile Dolar / TL’de hızlı bir yukarı yönlü hareketlenme görebiliriz. Kısa vadede 8,65 – 8,72 seviyelerini direnç, 8,55 – 8,50 seviyeleri destek seviyeleri olarak takip edeceğiz.
ABD Hazine tahvili faizi dün yeniden kritik seviyenin altında indi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi 1 ay sonra yeniden %1,50'nin altına indi. ABD 10 yıllıkları Mart ayı sonunda %1,76 ile bu yılın en yüksek seviyesine tırmandıktan sonra %1,55 ile %1,70 arasında seyrediyordu.

 

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı