Yeni haftaya küresel piyasalar risk iştahı yüksek başladı. Salgının seyri, normalleşme adımları ve PMI verilerinin olumlu gelmesi küresel piyasaları pozitif tutarken, Fed Başkanlarının ‘şahin ile güvercin’ arasında gidip gelmesi endişe yaratan unsur olmaya devam ediyor.

Yurtiçi piyasalar tarafına bakıldığında ise dün önemli bir veri akışı bulunmuyordu. BİST100 endeksi küresel piyasalara paralel olarak toparlanma çabası içerisinde hafif alıcılı başlangıç yaparken, açılışın ardından hızlıca negatif seyre yöneldi. Kur tarafındaki yükseklik ve endeksteki hacimsizlik ile 200 g HO’nun geçtiği 1.370 seviyesine yaklaşılması endekste satışları derinleştirdi. BİST100 endeksi hafif alıcılı başlangıç yaptığı işlem gününü %1,34 oranında düşüşle 1.373 seviyesinden tamamladı.

Dolar / TL’de ise yatay seyir hakimdi. Dün döviz piyasalarının fiyatlanacağı önemli bir veri akışı bulunmuyordu. Dolar / TL 8,69 seviyesine kadar geriledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kredi piyasasının aktif kalitesinin daha da güçlendirilmesi amacıyla, varlık yönetim şirketlerinin kapasitesini artıracak çeşitli adımlar atılacağını söyledi. Elvan, banka dışı mali kuruşların, pazar payı ve ürün çeşitliliği açısından çok daha etkin olmasını beklediklerini belirtti.

 

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı