Rusya Ukrayna gerginliğine ABD ve Avrupa Birliği de katıldı. Rusya – Ukrayna arasındaki tansiyon yükselmeye devam ederken, Rusya piyasaları Ukrayna - Rusya gerginliğinin etkisiyle dün %9'a yakın negatiflik gördü. Ayrıca Çin'in  39 savaş uçağının Tayvan hava sahasına girdiği belirtiliyor.
ABD tarafından açıklanacak yarınki Fed faiz kararından Mart ayında faiz artırımının hızlanması ve bilanço küçültülmesi olasılığını küresel piyasaların fiyatladığını görüyoruz. Bu haber akışları yurt içine de dün negatif yansıdı. Endeks 1.910’u test etti. Ayrıca İran'ın teknik sebeplerden dolayı Türkiye'ye gaz arzı kısıtına gitmesi sonrasında, elektrik santrallerine giden gaz kısıtlamasının da meydana gelmesi sonrasında OSB'lerde elektrik kesintileri yaşanmakta olup, bazı fabrikalar üretimlerinde sorun yaşadığı haberleri de medyada yer almaya devam ediyor.
Bugün piyasalar Kapasite Kullanım Oranına odaklanacak. Küresel piyasaların gündeminde ise yarın ki Fed kararı ve buradan çıkacak mesajlar önemli olacak.

 

Hazine ve M aliye Bakanı Nureddin Nebati hafta sonu ekonomist ve akademisyenlerle bir araya geldi. T oplantıda döviz konusunda çarpıcı mesajlar verdiği öğrenildi. Bakan Nebati'nin, "Elindeki DTH'ı Kur Korumalı Mevduata geçerek Kurumlar Vergisi istisnasından faydalanmak isteyen şirketlerden 10 milyar dolar döviz bozumu bekliyorum" dediği öğrenildi. Ayrıca, Nebati’nin enflasyonun 2022 sonuna kadar % 30’un altına inmeme potansiyeli olduğunu söylediği de belirtildi.

 

 

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı