ABD’de Hazine Bakanı olması beklenen eski FED Başkanı Janet Yellen’ın Salı günü yaptığı açıklamalarında düşük faizlerin sürdürüleceğini ve teşvik paketiyle ilgili cömert olunması gerektiğini belirten piyasa dostu açıklamalar, piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Yellen, ABD’nin güçlü dolar hedeflemesi ve doların değerinin piyasa tarafından belirlenmesi gerektiği ile salgın kaynaklı krizle mücadele edebilmek için daha fazla miktarda devlet harcamasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Bu gelişmeler eşliğinde BİST100 endeksi küresel piyasalara paralel olarak piyasalara paralel %0,53 oranında yükselişle 1.573 seviyesinden başladı. Açılışın ardından bir miktar gerileyen endeks, yatay seviyede tutunmaya çalışsa da satışlar hızlanınca negatif seyre yöneldi. BİST100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününü seans sonuna doğru gelen alımların hızlanmasıyla %0,28 oranında artışla.. seviyesinden tamamladı. Turizm sektörü payları %3,46 oranında değer kazanırken, spor sektörü payları %2,33 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edilecek direnç seviyeleri 1.578 - 1.587 - 1.600 olacakken, destek seviyeleri ise 1.556 - 1.543 - 1.534 olacak.

 

Fitch Ratings Direktörü Douglas Winslow tarafından Türkiye değerlendirmesi ele alındı. Değerlendirmede Türkiye'de yeni ekonomi ekibinin attığı adımların olumlu görülmesine karşın kredibilitenin yeniden inşasının zaman alacağı kaydedildi.

Haftaya yükselişle başlayan gelişen ülke piyasalarındaki yükseliş devam ederken dolardaki gerileme ile para birimleri dün de pozitif fiyatlandı. Dün gün içinde 7,47 seviyesinden 7,43’e gerilemesinin ardından 7,44’te dengelenen Dolar / TL her ne kadar küresel taraftan destek alsa da, bugün gerçekleşecek  TCMB PPK toplantısı ile yönü belirlenebilir. Naci Ağbal’ın başkan olması ile faiz artışına giden Merkez Bankası’nın bugün politika faizinde değişikliğe gitmesini beklemiyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı