Tahvil piyasalarının seyri ve ABD'deki ekonomik destek paketine ilişkin gelişmelerin gündemin odağındaki yerini korumaya devam ediyor. Haftaya risk iştahı yüksek başlayan piyasalar, geçtiğimiz işlem gününe hafif satıcılı başladı. İç piyasalar tarafına baktığımızda ise normalleşme adımlarının gelmesinin ardından beklenen iyimserlik geçtiğimiz günün açılışına yansımadı. BİST100 endeksi güne küresel piyasalara paralel olarak %0,07 oranında azalışla 1.526 seviyesinden başlangıç yaptı. Açılışın ardından bilanço açıklamaları ile hisse bazlı hareketlerin ön plana çıktığı görüldü. Haber ve veri akışının sakin olduğu işlem gününü BİST100 endeksi %0,09 oranında yükselişle 1.528 seviyesinden tamamladı. Ulaştırma sektörü payları %5,87 oranında değer kazanırken, madencilik sektörü payları %4,44 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edilecek direnç seviyeleri 1.538 - 1.547 - 1.556 olacakken, destek seviyeleri ise 1.519 - 1.509 - 1.500 olarak takip edilecek.

Dolar / TL tarafında baktığımızda, son haftalarda volatilitenin yüksek olduğu kurda 7,30 seviyesi denge olarak gözüküyor. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin de %1,40’lara kadar gerilemesi kurda geri çekilmenin en önemli unsuru olarak ön plana çıkıyor. Dolar/TL'de 6,9'dan başlayan ve 7,4850'e kadar süren değer kaybında olduğu gibi değer kazancında da benzer para birimlerinden açık ara ayrışma yaşandı. TL'nin Salı günü dolar karşısındaki yaklaşık %2,5 değer kazanırken benzer para birimlerindeki kazançlar genelde %1'in altında kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde İnsan Hakları Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan insan hakları eylem planının 2 yıllık bir zaman diliminde uygulanmak üzere hazırlandığını belirtti. Konuşmada, Avrupa Birliğine tam üyelik konusundaki irade güçlü bir şekilde yansıtılacağı, karşılıklı hak ve yükümlülükler çerçevesinde müzakere sürecinin bir an önce tamamlanması için adımlar atılacağı ve Avrupa Birliği ile vize serbestisi diyaloğunda karşılanması beklenen hususlara yönelik çalışmalara hız verileceği ön plana çıktı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı