Bitcoin, Çin'deki maden kapanışları ve olası yeni düzenlemeler nedeniyle hafta sonunda düşüş kaydederken, yeni haftanın ilk işlemleri de olumsuz oldu.
Pazar akşamı itibariyle, Bitcoin son beş işlem gününün dördünde toplam yüzde 7 düştü. Haftanın ilk işlem gününde kayıplar devam ederken kripto paralarda işlemler yüzde 5'e yakın kayıpla 34 bin dolar seviyesini aştı.
Kripto türevleri borsası FTX'te kurumsal satış direktörü Jonathan Cheesman, Cumartesi günü müşterilere e-posta gönderdi ve işleme gücünü ölçmek için kullanılan hash oranı olarak bilinen Çin'de gerçekleşen bazı tweet'lere atıfta bulundu. Bitcoin madenleri kapandıktan sonra Bitcoin ağı bir birimin önemli ölçüde düştüğünü belirtti.
Cheesman, "Çin'den hash oranını uzun vadede pozitif görenler olabilir, ancak kısa vadede bu, hisse senedi satışlarına yol açtı." dedi.
Mayıs ayında Çin'de meydana gelen kömür madeni kazası da ülkedeki hash oranındaki düşüşte etkili olurken, hükümetin kripto paralara yönelik tedbirlerini sıkılaştıracağı beklentileri de güçlendi.

SICHUAN DEVLETİNDE MADENLERİN KİLİTLENMESİ EMRİ
Bilgili bir kaynak Bloomberg'e verdiği demeçte, Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletindeki Ya'an kentindeki yerel yetkililer, bir yıl içinde tüm Bitcoin ve Ether madencilik operasyonlarını "kökünü kaldırmaya" hazırlanıyor. Cambridge Üniversitesi'nin tahminine göre dünya Bitcoin madenciliğinin %65'i Nisan ayı itibarıyla Çin'de gerçekleşti.