Wall Street'teki dijital para teorisyenleri, Bitcoin'in geçen yıl başlayan kripto çılgınlığından bu yana en derin satış noktasının şiddetlenmeye hazır olduğunu söylüyor.
Evercore ISI'den Rich Ross, fiyatların diğer spekülatif varlıkların yolunu izleyerek 200 günlük hareketli ortalamaya geri çekileceğini ve şu anda 44.000 doların biraz altında olan bitcoin'i 40.000 dolara iteceğini düşünüyor.
Diğerleri "alçak ve alçak" modelini takip ediyor ve Elon Musk'ın öngörülemeyen tweetlerinin geleneksel yatırımcıları kenarda tutacağını söylüyor. Altının kripto para biriminden para çekmeye başladığına dair spekülasyonlar da var.
Tallbacken Capital Advisors LLC'nin İcra Kurulu Başkanı Michael Purves, Bitcoin'in geçen ay düşeceğini doğru bir şekilde tahmin etti, "Momentum artık oldukça kararlı bir şekilde ayılara yöneldi.
Bitcoin, geçen Mayıs ayından bu yana hala% 300'den fazla yükseldi, ancak son mücadelenin hızı, kripto para birimine yeni inananları sarstı ve daha istikrarlı bir varlık sınıfına dönüştüğü fikrine şüphe uyandırdı. Fiyatlar 64.000 $ 'ın üzerine çıktığı Nisan ayında gün içi yüksek seviyelerden yaklaşık% 30 düştü.
Purves, Bitcoin için bir sonraki önemli seviyenin 42.000 $ olduğunu söylüyor çünkü kabaca Ocak ayındaki rallinin zirvesi ve Aralık 2020 seviyelerinden% 50 geri çekilme ile çakışıyor. Purves, Bitcoin bu seviyeyi kırarsa daha fazla kayıp olacağını öngördü, ancak fiyatlar desteğin üzerinde kalabilirse, yeni bir rallinin başlangıcı olabilir.
Wave Financial'da kripto varlıklarına yatırım yapan kıdemli bir tüccar olan Justin Chuh, "Bunun bir geri çekilme olacağı kesindi" dedi. "Sağlıklı, ama sanırım hepimiz bunun olmamasını diliyoruz."
Tersi nokta Fundstrat Global Advisors'tan geliyor. Stratejist David Grider Pazartesi günü bir notta, yüksek kısa faiz seviyeleri ve bunun gibi kripto boğa piyasasında normal olma eğiliminde olan düzeltmeler de dahil olmak üzere fiyatların yükselmeye hazır olduğunu düşünmesinin dokuz nedeni açıkladı.
Grider, "Geleceği bilmiyoruz, ancak olasılıkların dibe yakın olduğunu düşünüyoruz ve yatırımcıların burada 'panik içinde satış yapmasını' istemiyorum," dedi. O yazdı.
Kurumsal yatırımcılar için bir dijital varlık platformu işleten Anchorage Digital Bank, müşterilerin kripto varlıklarını sürdürdüğünü veya artırdığını gördüğünü söyledi. California merkezli bankanın başkanı ve kurucu ortağı Diogo Monica, "Bu noktaya iyi bir giriş noktası olarak bakıyorlar" dedi. Dedim.
Diğer grafik izleyicileri, kripto piyasasının nereye gittiği için bir vekil olarak ETF'lere dönüyor. SentimenTrader'in Dean Christians'ı, Amplify Transformational Data Sharing ETF adlı blok zinciri odaklı bir fonu izliyor.
Pazartesi günü bir notta "Başarısızlık pivot noktasını 48.75 $ 'dan izlerdim" diye yazdı. Dedim. "Bu seviyenin üzerine çıkamazsa, not alın."