Ülke uzun zamandır kuraklık ve sel baskınlarına meyilli, ancak bu sefer kabaca dört yıllık bir kuraklık en az 30.000 kişiyi beşinci kıtlık düzeyine itti - BM Dünyasına göre, uluslararası alanda tanınan en yüksek gıda güvensizliği düzeyi. Yemek programı. Rakamın dramatik bir şekilde artmasından korkuyor.
BM, Doğu Afrika ada ülkesinde 1,1 milyondan fazla insanın bir tür şiddetli gıda güvensizliği yaşadığını ve acil gıda ve beslenme yardımına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Kuraklık etkileri de en kalabalık illerde yüzde 60'a varan tarımsal kayıplara neden oldu.
İnsanlar hayatta kalmak için çekirge, yabani yaprak, çamur ve kaktüs yemeye başvururken, BM ciddi bir insani kriz konusunda uyardı.

WFP sözcüsü Shelley Thakral, kuraklığın insanlar üzerinde yıkıcı bir etkisi olduğunu belirterek, çiftçilerin hasadı beklemek zorunda kaldıkları dördüncü yıl olduğunu da sözlerine ekledi.


“Bunlar karada yaşayan, karada hayatta kalan ve kuraklık nedeniyle yerinden edilmiş insanlar. Geçim kaynaklarını kaybettiler, her şeyi satmak zorunda kaldılar, ”dedi Thakral Al Jazeera'ya.

“COVID-19 salgını nedeniyle durum daha da kötüleşti. "Son 18 aydır ülkeye turist gelmiyor, bazıları mevsimlik işçilik ve turizm arıyor" dedi.

"Yani bu, güneydeki insanlar, sahip oldukları küçük topraklara bağımlı olan ve ne yazık ki herhangi bir fayda elde edemeyen topluluklar için çok kritik bir zaman."

Madagaskar, dünyanın yıllık karbon emisyonunun yüzde 0,01'ini üretiyor, ancak güvenilmez yağmurlar ve mahsul kıtlığı ile en kötü etkilerden bazılarını yaşıyor.

Bu arada, WFP yönetici direktörü Madagaskar'daki acıların hafifletilmesine yardımcı olmak için fon çağrısında bulundu. İhtiyacımız olan desteği, ihtiyacımız olan parayı alırsak acıyı durdurabiliriz."

El Cezire

(Çeviri Haber)