Genel Sekreterin resmi sözcüsü Stephane Dujarric, Cuma günkü 13. İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İbrahim Reisi'nin zaferi hakkında bir soruya, "Genel Sekreter İran ile işbirliğini sürdürmeyi dört gözle bekliyor. Bu, İran'ın ortak çıkarlarınadır" dedi. BM yetkililerin ve İranlıların ve bölge halklarının çıkarınadır." dedi.
Birleşmiş Milletler'in (BM) New York'taki merkezinde düzenlenen toplantıda, "Olağan süreç izlenecek, hiç şüphem yok." Dujarric, Şef'in görevi devralması için daha altı hafta olduğunu da belirtti.
İran'da 18 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 62'sini alan Reisi, ülkenin 8. Cumhurbaşkanı oldu.
Yaklaşık 83 milyon nüfuslu bir ülkede oy kullanma hakkı bulunan 59 milyon 310 bin 307 seçmenden 28 milyon 933 bin 4'ünün sandık başına gittiği ve katılımın yüzde 48,8 olduğu açıklandı.
Seçimi Şef yaklaşık 18 milyon oyla seçimi kazanırken, eski İran Devrim Muhafızları lideri Mohsen Reazi ve eski İran Merkez Bankası Başkanı Abdul Nasser Hemati'nin toplam oyları 5 milyon 600 bin civarında kaldı.