Martin Griffiths ayrıca, insanların ve malların ülkeye ve ülkeden hareketine getirilen kısıtlamaların hafifletilmesi ve çatışmayı sona erdirmek için siyasi sürecin devam etmesi konusunda görüşmelerde bulundu.
Griffiths ziyareti sırasında Suudi Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Selman, Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Mohsen Al-Ahmar ve Başbakan Maeen Abdul Malik Saeed, Suudi Arabistan'ın Yemen Büyükelçisi Muhammed El Jaber ve ABD'nin Yemen Elçisi Tim Lenderking'in yanı sıra diğer diplomatlarla bir araya geldi.
BM'den yapılan açıklamada, Griffiths'in "Marib'deki kritik durum" konulu görüşmelerde bulunduğunu ve diplomatik barış çabalarının olumlu sonuçlar elde etmesine izin vermek için Marib savaşının durması gerektiğini vurguladığı belirtildi.
Ayrıca Riyad Anlaşması'nın uygulanmasının ilerlemeye devam etmesini umduğunu ifade etti ve Yemen'de daha fazla parçalanma tehdidine karşı uyardı.
"Tarafların, farklılıklarını barışçıl bir şekilde çözmek için Yemen halkına karşı sorumlulukları var" diyen Griffiths, şunları kaydetti: "Şu anda bir rota değişikliği hala mümkün, ancak savaş devam ederse, bölünme ve parçalanma bundan daha fazla artarsa ve kötüleşen insani koşullar kötüleşmeye devam ederse çok daha zor hale gelecek.
"Yemenliler sürekli savaş hayatından daha iyisini hak ediyor." diye de ekledi.