Borrell, İspanya'nın Santander kentinde düzenlenen “Quo Vadis Europa?” seminerinde AB genişlemesiyle ilgili bir panelde konuştu. Her yıl düzenlenen etkinliğe 2013 yılından bu yana Menendez y Pelayo Uluslararası Üniversitesi (UIMP) ev sahipliği yapıyor.

Borrell Cuma günkü tartışmanın bir noktasında, “Ukrayna'da olup bitenler Avrupa'nın jeopolitik geleceğini belirleyecek. Oyunun bir parçası olduğumuzda Ukrayna'yı da düşünmeliyiz. Biz bu oyunun bir parçasıyız. Savaşın bir tarafı değiliz ama çatışmanın bir parçasıyız ve bu çatışmanın nasıl çözüleceği barışı ve güvenliğimizi etkileyecek ." dedi.

Eski İspanya Dışişleri Bakanı Borrell, Aralık 2019'dan bu yana AB'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından sorumlu Yüksek Temsilcisi olarak görev yapıyor.

Borrell daha önce Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk Bölgesi'ne saldırısını desteklemiş, bunu “Rusya Devlet Başkanı [Vladimir] Putin'in söylemine ağır bir darbe” olarak nitelendirmiş ve Batı'yı “barış çabalarını ilerletmeye yardımcı olacağı” için Kiev'in silah kullanımı üzerindeki tüm kısıtlamaları kaldırmaya çağırmıştı .

Hibya Haber Ajansı