Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu. Borrel konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Putin'in servetleri hedef alındı ve alınmaya devam edecek. Bu konuda nasıl mücadele edeceğimizi tartışacağız. Çarşamba günü Moldavalı yetkililerle görüşeceğim Putin'in saldıralı yüzünden evlerinden ayrılanlarla bir araya geleceğiz. Onlara yardımcı olacağız. Rusya'nın baskısının önümüzdeki günlerde Moldova'ya artacağını düşünüyoruz. Belerus'a yönelik yaptırımlarımızı artıracağız.

Rusya'nın Balkanlar'daki planlarına karşı savunmamız için ne kadar kararlı olduğumuzu hızlı bir şekilde göstermiş olduk. Rus petrol ve gazına bağımlılığımızı azaltmalıyız. Avrupa Birliği ülkelerinin savunma konusundaki harcamalarını koordineli bir şekilde gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunu etkin ve daha iyi bir şekilde harcamalıyız. Biz bu bedeli bugün ödemezsek ilerde çok daha büyük bedeller ödememiz gerekecek. Rusya'yla ilişkilerimiz konusunda artık ilişkilerimiz ticaretle belirlenmeyecek. Rusya saldırganlığı demek yerine Putin rejiminin saldırganlığı demek lazım. Ukrayna halkının yanındayız."


Hibya Haber Ajansı