Dünya borsaları zirveye yakın seviyelerden kar satışlarıyla geriledi. Salgın öncesi gördüğü %1,30 seviyesine ulaşan uzun vadeli ABD tahvil faizleri risk iştahını bozmaya başladı.


Gelişmekte olan ülke borsalarında henüz önemli bir kayıp yok. Ancak, faizlerdeki yükseliş ve doların güçlenmeye başlamasıyla gelişmekte olan ülke paraları değer kaybediyor.


Büyük resimle ilgili görüşümüzde farklılık yok. Salgının gerilediği, destek paketi beklentisinin korunduğu, ekonomilerin normalleşmeye başladığı bir ortamda tahvilden hisse ve emtia piyasalarına rotasyonun devam etmesini bekliyoruz. Gelişmekte olan ülke varlıkları bu dönemden küresel sermaye hareketlerinden aldığı payı artırarak çıkacaktır. Ancak tahvil faizlerindeki artış hızlanırsa kısa vadede sert geri çekilmeler yaşanabilir. Böyle bir senaryoya karşısında zarar-durdur seviyelerinin önceden tespit edilen yerlerde uygulanması ve portföylerdeki likiditenin artırılması gerekiyor.


ABD vadelileri ve Asya piyasaları Borsa İstanbul’da satıcılı bir açılışa işaret ediyor. Gelişmekte olan ülke borsalarında hava iyiyken MSCI Türkiye’nin %2,5 gerilemesi ve yükselişe katılmayan bankaların satışta başı çekmesi teknik olarak ayı sinyali veriyor. Jeopolitik risklerin artması ve siyasetin sertleşmesi kurdaki yükselişin hızlanmasına ve endeksteki satışların sertleşmesine yol açabilir.


Endeksin düştüğü bir ortamda pozitif ayrışan ve 4. çeyrek rakamları beklentinin altında kalan Tav hisselerinde endekse göre daha kötü performans görebiliriz. Sözleşmelerin uzatılması nedeniyle hisse için hedef değerimizi 31.5 TL olarak güncelliyor ve satışları fırsat olarak görüyoruz.


Vergi rakamları güçlü gelen Petkimin finansal sonuçları pozitif sürpriz yapabilir. Ancak hissenin son dönemdeki performansı bu gelişmelerin büyük ölçüde satın alındığını gösteriyor. Yükselişler kar satışı getirebilir.

Haberler & Makro Ekonomi
Gayrimenkul yatırımı yapan yabancılara oturma izni
Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği Başkanı, Türkiye’de 100 bin doların üzerinde gayrimenkul yatırımı yapan yabancıların 5 yıllık ikamet izni alabilecekleri öneriyi bakanlığa sunduklarını açıkladı. Emlak sektörü için olumluAA

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı