Ulusal ve yurtdışı piyasalarda volatilite bugün de devam ediyor. Borsa İstanbul, yurt dışı piyasalardaki düşüşe paralel büyük bir düşüşle güne başladı. Dün görülen 1.467 seviyesine doğru hızlı bir başlangıç yapan BIST100’de sert hareketler görülmesi muhtemel. Yabancı takas oranının rekor düşük seviyelere indiği 2021 yılının Ocak aynı sonlarında piyasalarda görülen düşüşler alım fırsatı olarak, yükselişler ise satış fırsatı olarak görülecektir. Politik veya siyasi sebepli olmayan finansal volatilitenin bir süre daha piyasalardaki yerini koruması beklenebilir. Borsa İstanbul endesklerinde hızlı ve sert düzeltmeler görülse de bugün 1.477 ile seansa başlangıç yapan BIST100’de 1.467 desteği bir sonraki güçlü destek seviyesi olarak karşımıza çıkmakta.

 

Satır Başları:

Borsaların Haftanın Son Gününe Satıcılı Başlaması Bekleniyor Perşembe seansını BIST100 %2,14 artışla 1.498 puan seviyesinden, BIST30 %1,69 artarak 1.601 seviyesinden tamamlamıştır. Döviz kurlarında ise sabah saatlerinde hafif artış görülürken, Dolar 7,36, Euro 8,91 seviyelerinden işlem görmektedir. Spot piyasalarda gram altın ise 437 Lira seviyesinden alıcı bulmuştur.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İnaktif aşıların 10 milyon dozluk 2. sevkiyatının birinci bölümü geçtiğimiz hafta sonu elimize ulaşmıştı. Bu sabah itibariyle ikinci bölümü ülkemize ulaşmış olacak. Tedarik programına uygun olarak aşı sevkiyatı devam edecek” açıklamasında bulundu.
Naci Ağbal'ın dün açıkladığı çeyrek dönem enflasyon  raporunu ve düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamaları  değerlendiren JPMorgan, TCMB'nin ortaya koyduğu kısa ve orta vadeli enflasyon tahminlerinin makul ve başarılabilir olduğunun güvenle söylenebileceğini bildirdi.
Wall Street’te küçük yatırımcı ile profesyonel yatırımcılar  arasındaki mücadele, Amerikan bilgisayar oyunları şirketi GameStop’un  hisselerini bir hafta içinde uçurdu. GameStop işlemlerine kısıtlama  getirilmesinin ardından şirketin hisseleri geriledi.
Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Temsilciler Meclisi'nin  yeni koronavirüs yardım yasa tasarısını geçirme yönünde ilk adımı gelecek hafta atacağını bildirdi.
 

 

 

 

 

 

 

 

BIST 100

Dünkü seansta BIST100 endeksi seansı 1.498 puan seviyesinden tamamlamıştır. Endeks, bir önceki seans işlemlerinde en yüksek 1.498 ve en düşük 1.431 seviyesine gelirken günü % 2,14 artışla kapatmıştır. Dünkü seansta endekste 35,35 milyar TL hacim görülmüştür.

Direnç: 1.498

Destek: 1.459

 

Şirket Haberleri:

Orge Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş. (ORGE): 15.09.2020 tarihli açıklamamızda, Şirketimizin, İstanbul'da inşası devam etmekte olan Ataköy-İkitelli Metro Projesi'nin metro tünelleri elektrik işlerine yönelik olarak verdiği 4.200.000 Euro+KDV tutarındaki teklifin kabul edildiği ve ihalenin Şirketimiz lehine sonuçlandığı, İşveren ile alt yüklenici sözleşme görüşmelerine başlandığı kamuya duyurulmuştu. Sözleşme görüşme sürecinde, bu aşamada, sözkonusu elektrik işleri ihalesinin İkitelli Bahariye arası iki istasyon ile sınırlı Tünel Genel Elektrik İşlerine ilişkin sözleşme imzalanmasına karar verilmiş, sözleşme imza süreci bu çerçevede sonuçlanmıştır. Sözleşme tutarı 835.351 EURO+KDV olup, işin 45 günde bitirilmesi planlanmaktadır.

Senkron Güvenlik ve İletişim Sistemleri A.Ş. (SNKRN): Şirketimiz bağlı ortaklığı Senkron Bina Teknolojileri A.Ş. ile ÇEKİNO SAVUNMA ELEKTRONİK VE BİLİŞİM A.Ş. firması arasında, kapı geçiş kontrol projesinde kullanılması amacıyla, Kartlı Geçiş Sistemi yazılımının satışı işlerine dair ticari sözleşme 3.000.000 TL bedel üzerinden bugün (28.01.2021) imzalanmıştır. İşin kapsamı yazılım hazırlama ve uygulaması işleridir. İşin tamamlanma süresi 3 (Üç) aydır.

 

USDTRY

7,3343 seviyesinden güne başlangıç yapan Dolar kuru 7,3709 seviyesinde. Döviz kurunun güne alıcılı başladığı görülmüştür. USD/TRY için direnç 7,3900 destek seviyesi olarak izlenecektir.

Destek: 7,3400 - 7,3100

Direnç: 7,3900 - 7,4100

EURTRY

Sabahın erken saatlerinde 8,9043 seviyesinden işlem gören Euro,  8,9215 seviyesinde. Döviz kurunun güne alıcılı olarak başladığı görülmüştür. İzlenmesi gereken ilk direnç 8,9400 seviyesi olarak izlenecektir.

Destek: 8,9000 - 8,8800

Direnç: 8,9400 - 8,9600

EURUSD

1,2126 seviyesinden günün açılışını yapan EUR/USD paritesi şu saatlerde 1,2101 seviyesinden işlem

görüyor. Paritenin güne satıcılı başladığı görülmüştür. Kur için destek 1,2100 seviyesi olarak izlenecektir.

Destek: 1,2100 - 1,2100

Direnç: 1,2100 - 1,2100

XAUUSD

1.842 seviyesinden güne başlayan Ons Altın,   seviyesi civarında işlem görmekte. Değerli metalin, güne başlangıcını alıcılı yaptığı görülmüştür. Ons Altın için ilk direnç 1.848 seviyesi olarak kullanılabilir.

Destek: 1.841 – 1.837

Direnç: 1.848 – 1.851

BRENT

Erken saatlerde 54,96 seviyesinden başlayan varil cinsinden Brent petrol sabah saatlerinde 55,12 seviyesinden alım satım görüyor. Brent petrolün güne alıcılı başlangıç yaptığı görülmüştür.

Kaynak İnvestaz Yatırım
Hibya Haber Ajansı