Ayasofya Camii eski imamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Cumhur ittifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'a esnaf ziyareti sırasında sokak köpekleriyle ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili eleştirdi ve bunun oy kaybına neden olacağını savundu.

Murat Kurum, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği esnaflardan sokak köpeklerine yönelik kendisine yöneltilen soruya, "Sorunu sokak hayvanı ve insan çatışması haline getirmeye gerek yok" şeklindeki cevabına tepki gösteren Boynukalın, "Sayın Kurum daha yakın zamanda bir çocuğu parçalayan köpekler hakkında 'yavrularımız' diyorsunuz; olayı 'insan köpek çatışması' haline getirmeyeceğiz diyorsunuz. Bu nasıl bir mantık Allah aşkına! insan ve çocuklardan çok köpeklere değer verenlerden olmayın! Barınak yapacağız diyerek insanları oyalamayın! Kuduz hastalığını hortlattınız! Kist hidatik çoğaldı" diyerek tepki gösterdi.

Mehmet Boynukalın tepkisine set sözlerle devam ettiği sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Boşuna mamaya, barınaklara harcayacağınız milyonlarca lirayı ihtiyaç sahibi insanlara verin, Allah'tan korkun! Dine de akla da bilime de aykırı davranıyorsunuz. 5199 sayılı kanunu düzeltin. İnsan hayatı ve sağlığı köpeklerden önce gelir. Oy kaybı yaşayacaksınız. Mama rantçılarından korkmayın. Bizden söylemesi" 

KURUM AÇIKLAMALARIYLA BAKANLIĞI DÖNEMİNDE DE TEPKİ TOPLAMIŞTI

Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yaptığı 2022 yılında katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle de tepkilerin hedefi olmuştu. 

Kurum, insanların diğer canlılar ile aynı haklara sahip olduğunu savunduğu konuşmasına “Bir genelge yayınladık. Belediyeler bu hayvanları alacaklar, bakımlarını yaptıktan sonra aldıkları yere bırakacaklar. Bunların sokakta olmasının hiçbir zararı yok. Tehlikeli türler ise tasmasız ve maskesiz dolaşmayacak. Bizim yaklaşımımız bu. Bunun dışında neyi eleştiriyorlar bilmiyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı