YEŞİL ÇAY: Yüksek oranda antioksidan, A, E ve C vitaminleri içerir.Antioksidan özelliğinden dolayı kalp hastalıklarını önlemede etkilidir. Bu nedenle günde en az 1 bardak yeşil çay tüketebilirsiniz.

BALIK: Omega 3 yağ asitleri somon ve ton balıklarında bol miktarda bulunur ve kalp sağlığı için çok önemlidir, bu nedenle haftada en az bir kez somon veya ton balığı tüketmenizde fayda vardır.

ÇİKOLATA: Bitter çikolata kalp ve damar sağlığı için faydalıdır. Günde 2 veya 3 parça bitter çikolata tüketmek hem tansiyonu hem de kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.

CEVİZ: Cevizde bulunan yağ asitleri insanları kalp hastalıklarına karşı korur. Kalp ve tansiyonu olan hastalarda tansiyonu düzenler. Kan pıhtılaşması durumunda ceviz tüketildiğinde kanın pıhtılaşmasını engeller. Günde birkaç avuç ceviz yemek kalbe giden kan dolaşımını düzenler, damar sertliğini önler ve kalp hastalığı riskini azaltır.

YULAF MACUNU: İçerdiği lifler sayesinde kalp sağlığını korur. E ayrıca B vitamini içerir ve bu nedenle hastalıkları önler. Bu nedenle tüketimi artırılmalıdır.

ASHONMA: Vücuttaki zararlı yağ hücrelerinin atılmasına ve kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. Bu nedenle kalp için iyidir.

ISPANAK: Potasyum değeri yüksek bir gıda olduğu için kalp dostu bir besindir. Ispanak bol miktarda mineral ve vitamin içerir. Aynı zamanda omega-3 yağ asitleri içerir. Yararlı olması açısından taze, buharda pişirilmiş veya kısa süre haşlanmış olarak tüketilmesinde fayda vardır.

 

Hibya Haber Ajansı