Piyasa Gündemi

Son dönemde vaka sayılarındaki yükseliş ve kapanmalar ile gündeme gelen Çin’de bu sabah açıklanan sanayi ve perakende göstergelerinde yaşanan sert düşüş, küresel çapta büyüme kaynaklı endişelerin artış kaydetmesine ve risk iştahının baskılanmasına neden oldu. Merkez bankalarına dair sıkılaşma ile büyüme kaynaklı endişeler küresel çaptaki fiyatlamaları şekillendirmeye devam ederken, ana risk başlıkları gündemdeki yerini ve önemini koruyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek
•    11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Powell’ın 75 baz puanlık faiz artırımını değerlendirmediklerini tekrar vurgulaması sonrasında cuma günü hisse piyasalarında pozitif bir seyir etkili oldu. BIST-100 Endeksi cuma gününü %1,18 oranında değer kazanımıyla 2.419,23 puandan tamamladı. Bununla birlikte büyüme kaynaklı endişelerle piyasaların yeni haftaya düşük bir risk iştahı ile başladığı görülüyor.  ABD borsaları cuma gününü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 15,46 – 15,47 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 15,49’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Teknik indikatörlerde zayıflamanın gözlendiği BIST-100 Endeksi’nde 2.400 seviyesini yakından izlemeye devam ediyoruz. 2.400 seviyesi altında geçen hafta test edilen 2.361 seviyesi önem kazanacak olup, bu seviye altında olası kapanışlarda satışların derinleştiği görülebilir. Bu durumda 2.308 ve 2.261 seviyeleri gündeme gelebilecektir. Yeni haftaya zayıf bir risk iştahı ile başlarken, ilerleyen günlerde piyasalarda toparlanmanın görülmesi halinde endekste 2.430 ve 2.465 seviyeleri ara direnç konumunda bulunmaktadır. Bu seviyeler üzerinde ise 2.500 seviyesi önem kazanacaktır. Güçlü bir direnç noktası olarak takip ettiğimiz 2.500 seviyesi üzerinde tutunmanın sağlanmadan ve teknik görünümde iyileşme görülmeden temkinli hareket edilmesi yararlı olacaktır. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı