Cansuyu Derneği tarafından Filistin'e destek çağrısında bulundukları bir basın toplantısı düzenlendi. Başkan Mustafa Köylü açıklamalarda bulundu. 

Açıklamada, Filistin'de ki can kayıplarına da değinilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Değerli Basın Mensubu Arkadaşlar

Kıymetli Katılımcılar,

 Hepinizi saygıyla selamlıyorum hoş geldiniz…

Emperyalist Siyonistler, İslam Dünyası üzerinde kan dökmekten vazgeçmiyor. Nerede bir Müslüman kanı akıtılsa arkasında Siyonistler ve onların haçlı işbirlikçileri olduğunu görüyoruz. Son yıllarda Arakan’dan Yemen’e, Doğu Türkistan’dan Suriye’ye kadar milyonlarca masum katledildi. Müslüman coğrafyalar üzerinde dinmeyen gözyaşı ve sürekli akan kana sebep olan Siyonistler, şimdi de kanayan yaramız Filistin’in Gazze Şeridi’nde katliam gerçekleştiriyor.

Mübarek Ramazan ayının son günlerinde ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanlara saldıran katil Siyonistler, 10 Mayıs 2021 tarihi itibariyle Gazze’deki masum sivilleri hedef aldı. Bombaların yağdığı Gazze Şeridi’ndeki durum giderek ağırlaşıyor.

 

·        Saldırılarda 64’i çocuk,  38’sı kadın olmak üzere 227 Filistinli şehit oldu.

·        2000’e yakın yaralı var.

·        52 bin kişi yuvasından edildi.

·        Gazze’de savaş uçakları, toplar ve gemilerle 1615 saldırı gerçekleştirildi.  

·        243 milyon dolardan fazla maddi hasar olduğu belirlendi.Hava saldırıları sonucunda yıllardır beraber çalıştığımız Gazze’deki Partner Kuruluşumuzun Başkanı Yakup Süleyman’ın amcasının oğlu, oğluyla beraber şehit edilmiştir. Rabbimiz şehadetlerini kabul, mekanlarını cennet eylesin.

Değerli Arkadaşlar,

Filistinli kardeşlerimize yönelik saldırılar yüreğimizi dağlıyor, içimizi kanatıyor.    2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’nde bir insanlık suçu işleniyor. Son dönemde gerçekleştirilen saldırılar neticesinde masum kardeşlerimiz gözlerimizin önünde katlediliyor. Tüm dünya bu zulme sessiz kalıyor. İşbirlikçi emperyalistler bu vahşetin değirmenine su taşıyor ve küresel medya üç maymunu oynuyor. Fakat biz inanıyoruz ki bu zulüm elbet bitecek.

 

Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz ki Mescid-i Aksa Müslümanların mabedidir. Savunmasız sivillere yönelik saldırılar derhal son bulmalıdır. Çünkü Filistin meselesi İslam âleminin meselesidir. Filistin meselesi imanımızın meselesidir. Filistin; İnsanlık onurunun son kalesidir.

 Kıymetli Kardeşlerim,

Bizler 26 kuruluştan oluşan Milko Platformu olarak, Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Onların acısını paylaşıyor ve yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar nasıl kanayan yaralara merhem olmak için gayret ettiysek şimdi de Gazze’de yaşayan kardeşlerimizin yaralarını sarabilmek için kollarımızı sıvadık.

 

Gazze Şeridi’nde saldırıların başladığı 2007 yılından itibaren Cansuyu Derneğimizin bölgedeki faaliyetleri aralıksız şekilde devam ediyor. Gazze’de 2000 yetimimiz var ve her ay ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bölgede 1.2 milyon dolarlık yatırım yaptığımız meslek edindirme kursumuz var. Mutad olarak düzenlediğimiz yardımlarımız var.

Son saldırılarla beraber Gazze’deki yardımlarımızı yoğunlaştırdık ve son iki haftada on binlerce mağdur kardeşimize acil insani yardımlarımızı ulaştırdık. Oradaki partner kuruluşlarımız aracılığı ile kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde daha yoğun yardımlarımız olacak.

 Değerli Basın Mensubu Arkadaşlar,

Sizler vasıtasıyla bu insani krizden ve acil yardım ihtiyacından halkımızı haberdar etmek istiyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da milletimizin savaş mağduru Filistinli kardeşlerimize sahip çıkacağını biliyoruz.

Dünyanın birçok bölgesinde milyonlarca kardeşimize sahip çıktık ve destek olduk, şimdi de İNSAN ONURUNUN SON KALESİ FİLİSTİN için tek yumruk olmak zorundayız."