BM Genel Kurulu Filistin-İsrail savaşı nedeniyle toplandı.
Toplantıda İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve Doğu Kudüs’te Filistinlilerin evlerinden tahliye edilmesi görüşüldü.
New York’taki toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu'nun konuşmasının ardından ilk defa Türkiye Cumhuriyeti olarak İsrail işgal zulmünü dile getirerek Türk halkı ve İslam dünyasının takdirini ve övgüsünü kazandı. İslam ülkelerinden ve İsrail işgaline karşı tepki gösteren ülkelerin tebrik mesajları iletti.

Dışişleri Bakanı konuşmasında:

Bu saldırgan eylemler bir savaş suçu teşkil etmektedir. Suçun failini ortaya koymak zorundayız, bugün Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de yaşananların tek sorumlusu İsrail'dir. İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukası, bu toprakları dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüştürdü. 
Yapılması gereken İsrail'in ablukasını son erdirmek ve barış ortamının oluşturulması. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını durdurmak için etkili tedbirleri almanın zamanı gelmiştir. İsrail Filistin topraklarını işgal etmiş, ve Filistin topraklarını çalmıştır. bUluslararası toplumun Filistin halkını koruma zorunluluğu vardır. Filistinli siviller için koruma mekanizması kurulmalı. Barış sürecinin yeniden canlandırılması gerekiyor. İsrail hükümetinin saldırganlığını eleştirenler hemen susturulmaya çalışılıyor. Filistin savunulduğu zaman İsrail ve destekçileri hemen sizi antisemitizm ile suçluyorlar oysa bizler Amtisemitizmin de insanlık suçu olduğuna inanıyoruz. Zulm karşısında susan,dilsiz şeytandır.  İsrail'in işlediği suçların hesabını verme zamanı gelmiştir.
Uluslararası toplumu göreve çağırıyorum. Üç semavi dinin merkezi olan Kudüs' için kalıcı çözüm bulmamız lazım. Türkiye, Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir.


#freefilistin