CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu bugün de İstanbu’un CHP’li 14 ilçe belediye başkanı ile çoklu video konferans hizmeti sunan Skype üzerinden toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda CHP’li belediye başkanları, coronavirüsü salgınıyla mücadele etmek için alınan tedbirler ve yapılan çalışmalarla ilgili İl Başkanı Kaftancıoğlu’na bilgi verdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ”Bizler kadar vatandaşlara düşen sorumlulukların da hatırlatılması için yapılması gerekenleri; sağlık çalışanlarının işini rahat yapabilmeleri için onlara yardımcı olmayı; kriz nedeniyle küçük ya da orta işletmeler ve bunların çalışanlarının yaşadığı mağduriyetlerin nasıl giderilebileceğini konuşmak için buradayız. Aramızda mesafe olsa da teknolojinin imkanlarını kullanarak video konferansla bir aradayız. Kriz kapıda ve önümüzdeki günlerde krizin daha da büyüyebileceğini öngörüyoruz. İstanbul’da bu krizin en az zararla aşılmasını sağlamak bizlerin görevi” dedi.

Kaftancıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: ”Bu krizin aşılması için sağlık çalışanlarının da sağlık önlemlerini alabilmesi sağlamak da çok önemli. Hastanelerden bana gelen bilgiler de yeterki güvenli tedbirlerinin alınması noktasında sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Sağlık Bakanlığı da bu konuda daha fazla özen göstermesi gerekiyor. 14 belediyemizde de Koronavirüs Danışma Hattı'nın Bunu bazı belediyelerimiz yapmaya başladı fakat tüm belediyelerimizin aynı isimle bunu hayata geçirmesi çok önemli. 14 belediyemizin bunu bu isimle duyurmasını önemsiyorum. İlçelerimizde bulunan risk altında bulunan 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilmesi de hepimizin görevi. Bunu sosyal dayanışmayı arttıracak şekilde bir kampanyayla duyuracağız ve ilçe belediyelerimizin katkıları da çok kritik olacak. Yine vatandaşlarımızın belediyeye gelmeden belediye hizmetini alabilecekleri mobil araçların kullanılması yine tüm belediyelerimizin uygulaması gereken bir hizmet”