Çin 5G teknolojileriyle entegrasyon yoluyla endüstriyel internetin gelişimine ivme kazandırıyor. Ülke bu süreçte 2023’e kadar tamamen 5G bağlantılı 30 fabrika oluşturmayı hedefliyor. Endüstri ve Enformasyon Teknolojileri Bakanlığı’nın önümüzdeki üç yıl için açıkladığı endüstriyel internet geliştirme planına göre, uluslararası bir açılım ve etkiyle donanmış üç ila beş endüstriyel internet platformu ve endüstriyel internete yönelik bir ‘megaveri’ merkezi 2023 yılına değin kurulmuş olacak.   
 
Söz konusu plan, üç yıllık sürenin (2021-2023) Çin’de endüstriyel internetin hızlı bir büyüme dönemi olmasını öngörüyor. Eylem planına göre bu süreçte, yükselmekte olan ticari boyutlar, akıllı üretimin ve şebekeye ve kendine özgü koşullara dayalı işbirliğinin yönlendirici faktörü olacak. 
 
Aslında nesnelerin interneti olarak da bilinen endüstriyel internet, en son ve ileri teknolojilerin daha geniş ölçekte benimsenmesine yöneliyor. Bu teknolojiler yeni jenerasyon kablosuz şebekeler, megaveriler, yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi teknolojiler. Bakanlığın verileri, Çin’in şimdiden yaklaşık 60 milyon endüstriyel ekipmanla ve 400 binden fazla sayıda endüstriyel işletmeyle bağlantılı olan 70 adet endüstriyel internet platformu işlettiğini gösteriyor. 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı