Kovid-19 salgını nedeniyle dünyada turizm sektörü büyük bir sekteye uğrarken aşılar sayesinde etkisini azaltmaya başlayan Kovid-19 ile birlikte seyahatler de normale dönmeye başladı.

İtalya ile Çin arasında askıya alınan charter uçak seferleri yeniden başlıyor. 12 Temmuz’da İtalya’nın Milano kentinden havalanacak salgın sonrası Çin’e giden ilk charter uçak Çin’in doğusundaki Nanjing’e inecek.

İtalya-Çin Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamada, temmuz ayı dışında ağustos ve eylül ayları için de charter uçuş planlamalarının gerçekleştirildiği belirtildi. Milan’dan Nanjing’e yapılacak uçuş seferinin ise maliyeti yaklaşık 1300 Euro olarak belirlendi.

Ticaret odası üyelerinin 30 Haziran’dan itibaren, oda üyesi olmayanların ise 4 Temmuz tarihinden itibaren uçuşlar için bilet alabileceği kaydedildi. Nanjing’den Milano’ya gidecek yolcularla ilgili ise Çinli yetkililerin çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.
Dünya Bankası’nın 2019 turizm raporuna göre, Çin 2019 yılında 160 milyondan fazla turist ağırlarken, İtalya 90 milyondan fazla turisti ülkesine çekme başarısı gösterdi.

2017 ile 2019 yılları ortalamasına göre ise İtalya’nın turistlik yerlerini ziyaret eden Çin vatandaşlarının sayısı yaklaşık 3 milyon civarında.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı