2021 Çin Sınır Ötesi e-Ticaret Fuarı, ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletinin merkezi Guangzhou kentinde bugün açıldı. Organizasyon kapsamında ülke genelindeki 20’den fazla eyaletten 2 binin üzerinde işletme çeşitli sınır ötesi e-ticaret ürünlerini sergilerken, sınır ötesi e-ticaret pilot bölgeleri ve sınır ötesi e-ticaret platformları tanıtılacak.

Fuarın açılış gününde “Dış Ticaretin Yeni Motivasyonu: Dijitalin Geleceği” temalı bir forum düzenlendi. Sınır ötesi e-ticaretteki yeni eğilimler, dış ticaret modellerinin dönüşümü ve ticaret ortamının iyileştirilmesi gibi gündemdeki konulara odaklanılacak forumun, yerli markaların gelişme fırsatlarını daha iyi değerlendirerek dış piyasalarda rekabet etmelerine destek olacağı, sınır ötesi e-ticaret sektörünün de sürekli ve sağlıklı şekilde inovasyon yapmasını sağlayacağı belirtildi.

Gümrük verilerine göre, 2021’in ilk yarısında Çin’de internet üzerinden yapılan dış ticaretin gelişme eğilimi korundu. Sınır ötesi e-ticaret hacmi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28,6 artarak 886,7 milyar yuanı (yaklaşık 137 milyar dolar) buldu. E-ticaret yoluyla gerçekleşen ihracat hacmi yüzde 44,1’lik artışla 603,6 milyar yuana (yaklaşık 93,4 milyar dolar) çıktı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı