Çin, çevre koruma konusundaki çabalarına bir yandan yoğunluk kazandırmaya devam ediyor. Çevre konusunda iddialı hedefler açıklayan Çin hükümeti son olarak, ülkenin ekolojik koruma altında tutulacak kesiminin, toplam yüzölçümünün en az yüzde 25 kadarını oluşturacağını belirlediklerini açıkladı.

Ekoloji ve Çevre Bakanlığı yetkililerinden Cui Shuhong, 7 Temmuz Çarşamba günkü basın konferansında, koruma alanları olarak belirlenen alanların belli başlı fonksiyonel yerleri, duyarlı ve ekolojik bakımdan kırılgan bölgeleri ve aynı zamanda biyoçeşitlilik açısından önemli bölgeleri kapsamakta olduğunu söyledi.

Çin hükümet yetkililerinin, 2017 yılında, bir “ekolojik kırmızı çizgi” stratejisi içeren ve belirli bölgelerde kesin ve zorlayıcı bir koruma dayatan bir dizi yönetmelik yayınladığı biliniyor. Cui’nin şimdi belirttiğine göre söz konusu bölgelerin belirlenme çalışması tamamlandı. Cui, ülke olarak ekolojik bir uygarlık oluşturmaya stratejik açıdan kararlı olduklarının altını çizdi. 

2019 yılı sonunda Çin, toplam yüzölçümünün yüzde 18'ini oluşturan değişik türden 11 bin 800 doğal koruma alanına sahipti, Bu sonuç, kara alanlarının o tarihte ancak yüzde 17 kadarını koruma altına almış olmayı öngören hedefin aşıldığını gösteriyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı