Çin’de Bahar Bayramı ve yeni yıl tatilinde seyahat rekoru kırıldı. Resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaya göre, tatil süresince yaklaşık 130 milyon yolcu seyahate çıktı. Ulaştırma Bakanlığı bu sayının, bir önceki yılın İlkbahar Bayramı tatilinde seyahate çıkan kişi sayısına kıyasla yüzde 31,7 oranında bir artış ifade ettiğini bildirdi. 

31 Ocak - 6 Şubat arası gerçekleşen yedi günlük tatil esnasında trenle yapılan seyahat sayısı 30,3 milyon tutarken karayoluyla 91,27 milyon yolculuk yapıldı. Öte yandan gemiyle yapılan yolculuk 3 milyonu geçerken 5 milyondan fazla kişi de havayolunu tercih etti,

Karayolunda direksiyona geçen yolcu sayısı bu yılki tatilde daha çok oldu. Ülke otoyollarında toplam 239,46 milyondan fazla aracın yol aldığı; bunun da bir önceki yılın İlkbahar tatilininde kaydedilen düzeye göre yüzde 9 oranında bir artışa denk düştüğü belirtildi.

Öte yandan tatilde sinema salonları da gişe rekorlarına imza attı. Verilen bilgiye göre, bayramın altıncı günü olan 6 Şubat itibarıyla Bahar Bayramı’nda Çin’in ana kesimindeki sinemalarda elde edilen gişe hasılatı 6 milyar yuanı (943 milyon dolar) aştı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı