Çin’in Yunnan eyaleti sağlık komisyonu Perşembe günü, ülkenin güneybatısındaki sınır kenti Ruili’de Kovid-19’lu bir kadının bir ihtisas hastanesinin karantina bölümünde üçüz doğurduğunu söyledi.

Yeni doğanların amniyotik sıvı, boğaz sürüntüsü ve mide suları üzerinde yapılan ilk nükleik asit testlerinin hepsi negatif çıktı. 29 yaşındaki kadın, 9 Temmuz’da Çin’in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde Kovid-19 hastası olarak hastaneye kaldırıldığında 28 haftalık hamileydi. Yunnan eyaleti sağlık komisyonu müdür yardımcısı Bai Song, “Daha önceki deneyimlerimiz, hamileliğinin üçüncü üç ayındaki Kovid-19 hastalarının durumunun, özellikle Delta varyantına yakalanmışlarsa çok karmaşık olduğunu gösteriyor. Bu yüzden anne ve bebeklerin zamanında, doğru ve etkili bir tedavi görmeleri çok önemli” dedi.

Ülke, eyalet ve belediye seviyesinden 32 önde gelen doktordan oluşan bir tıbbi ekip, Ruili’ye yönlendirildikten sonra, kadın için bir tedavi planı oluşturdu ve prematüre bir doğuma da engel oldu. Doktor ve hemşireler hastanın durumunu yakından izlemek için 24 saat görev başındaydı.
12 Temmuz’da annenin durumu kötüleşti ve durumu ciddi vaka olarak sınıflandırıldı. Ancak sağlık görevlilerinin özeni sayesinde semptomları ve prematüre doğum riski kademeli olarak azaldı ve gebelik süresi 32 haftaya uzatıldı. 11 Ağustos sabahı koruyucu özel kıyafetleri içinde tam yüz solunum maskelerini takmış doktorlar bir sezaryen ameliyatı yaptı ve bebekler saat 10:08’de dünyaya geldi.

Kunming Tıp Üniversitesi’ne Bağlı Birinci Hastane’de çocuk doktoru olarak çalışan ve tedavi ekibinin bir üyesi olan Duan Jiang, “Bebekler iyi durumdalar, özel bakım ünitesinde bakım altında bulunuyorlar” dedi. Duan, üçüzlerin düzgün soluk almalarına yardımcı olmak ve büyüme ve gelişimlerini desteklemek için bir beslenme planı hazırladıklarını da söyledi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı