Pekin merkezli LinkDoc Technology, Çin'in yurtdışında halka açılan teknoloji şirketlerine karşı soruşturma başlatmasının ardından ABD'deki halka arz planını askıya aldı.
Bloomberg'in raporuna göre şirketin iptal kararında piyasadaki oynaklık etkili oldu. Şirket, koşullar iyileştiğinde halka arz planını yeniden değerlendirecek.
Morgan Stanley, Bank of America ve China International Capital Corp, LinkDoc'un halka arzına aracılık edecek ve şirketin 211 milyon dolara kadar artırması planlanıyor.
Çin'deki düzenleyiciler, Çinli şirketlerin yurtdışındaki Borsalarda işlem görmesini önlemek için düzenlemelerde bir değişiklik yapmayı planlıyorlardı.

ÇİN'DEN CEZA GİBİ ARAŞTIRMA
Çin'in siber güvenlik düzenleyicisi, veri güvenliği riski, ulusal güvenlik ve kamu yararı gerekçesiyle ABD'de halka açılan Didi hakkında soruşturma başlattı ve uygulamanın sanal mağazalardan kaldırılmasını istedi.
Çin'in Uber'i olarak bilinen Didi, geçtiğimiz günlerde New York'ta 4.4 milyar dolarlık bir değerleme ile halka açıldı. Didi'nin hisse başına 14 dolardan halka arz edilen hisse fiyatı, soruşturmanın ardından halka arz fiyatının altına düştü ve 11,91 dolar civarında seyrediyor.
Şimdilik alınan önlemler şirketin işleyişinde herhangi bir soruna yol açmıyor ancak Çinli internet şirketlerine ilişkin belirsizlik sürüyor.
İncelemenin detayları henüz bilinmiyor ancak devlet destekli Global Times gazetesi, Didi'nin ülkedeki en detaylı seyahat bilgilerine sahip olduğunu ve kullanıcıların davranışları hakkında büyük veri analizi yapabildiğini yazdı.
Didi'ye ek olarak, çevrimiçi ulaşım ve lojistik çözümleri sunan Full Truck Alliance'a soruşturma başlatan düzenleyici kurum, işe alım sitesi Zhipin.com'da da soruşturma başlattı.