Çin’in Cenevre’deki BM ofisleri nezdindeki Daimi Temsilcisi Chen Xu, Ukrayna konusunda ilgili tarafları temkinli davranmaya çağırdı.

BM İnsan Hakları Konseyi dün Ukrayna krizi için acil toplandı. Toplantıda sunum yapan Büyükelçi Chen Xu, ilgili tarafların gerginliği yumuşatarak sivillerin zarar görmesini önlemesi gerektiğini belirtti. Chen, insan hakları sorununun siyasallaştırılması ve direnişten vazgeçilip krizin diyalog yoluyla çözülmesi çağrısında bulundu.

Ukrayna’daki gerginliği yakından takip ettiklerine işaret eden Chen, mevcut durumu görmek istemediklerini vurguladı.

Çin’in Ukrayna konusundaki tutumunun tutarlı ve net olduğunu yineleyen Chen, insani bir krizin ortaya çıkmasının önlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Rusya ile Ukrayna’nın doğrudan görüşmeye başlamasını olumlu karşıladıklarını dile getiren Chen, BM ve ilgili tarafların bölgenin barış ve istikrarına öncelik vererek hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Büyükelçi Chen, uluslararası bir bağımsız soruşturma komisyonu kurulmasının, krizi daha da büyütebileceğinden endişe ettiklerini ifade ederek, bunun diplomatik çözüme fayda sağlamayacağını kaydetti.

Kaynak
Hibya Haber Ajansı