Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque söz konusu aşının Kolombiya'nın ulusal bir aşı programı uygulamasına yardımcı olacağını söyledi.

Kolombiya’nın satın aldığı Çin’in Sinovac aşısı Şubat ayından itibaren gruplar halinde Kolombiya'ya gönderildi, aşının ilk grubu 20 Şubat'ta, son partiyse 6 Mart'ta Kolombiya’ya ulaştırıldı.

Kolombiya yönetimi Mart ayı itibariyle ülke genelinde toplu aşılama planlarken, ülkenin farklı kentlerinde 400 yeni aşı noktası kurulacağı bildiriliyor.

Kolombiya'da düne kadar ülke genelinde 2,27 milyonu aşkın COVID-19 vakası tespit edilirken, vefat sayısı 60 bini aştı.

Çin’in COVID-19 aşısı Türkmenistan'a ulaştı

Çin'in geliştirdiği COVID-19 aşısının ilki dün Türkmenistan'ın doğusundaki Türkmenabad’a ulaştı.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile Çin'in Türkmenistan Büyükelçisi Qian Naicheng havalanında aşı teslim töreninde hazır bulundu.

Türkmenistan hükümet yetkilisi yaptığı konuşmada, “Çin'in aşısı güvenli ve etkili olduğu için uluslararası toplum tarafından övgüyle karşılanıyor ve Çin'in aşısının Türkmenistan’nın salgını daha iyi önlemesine ve insanların hayatlarını ve sağlığını korumasına yardımcı olacağına inanıyorum” dedi.

Öte yandan, Fas yönetimi de COVID-19 aşılarını teslim almak için dün Çin'e özel bir uçak gönderdi. Daha önce iki grup aşı Fas’a gönderilmişti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı