Çin'in Yeni Delhi Büyükelçisi Sun Weidong, Hindistan'dan en az 25.000 oksijen jeneratörü siparişi aldıklarını ve Çinli tedarikçilerin talebi karşılamak için fazla mesai yaptıklarını söyledi. Sun Weidong dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, tıbbi malzemelerin teslimi için kargo uçaklarının hazırlandığını ve Çin gümrüklerinin ilgili işlemleri kolaylaştıracağını paylaştı.

Hindistan'da günde Covid-19 vaka sayısı 300 binin üzerindeyken, toplam vaka sayısı 18 milyonu aştı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yöneticilerinden Dr. Soumya Swaminathan, CNN ile yaptığı röportajda, salgındaki durumun Hindistan'daki sınırlı test kapasitesi nedeniyle hafife alındığını ve gerçek vaka sayısının 20'ye ulaşmış olabileceğini söyledi. resmi olarak bildirilen rakamların 30 katına kadar.

Salgın Hindistan'daki sağlık sistemini felç ederken, hastanelerde oksijen eksikliği var. Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden gönderilen 800 oksijen jeneratörünün Yeni Delhi'ye ulaştığı ve bu hafta ülkeye 10 bin adet daha oksijen üreteci gönderilmesinin planlandığı belirtildi.

Kaynak China Radio International
Hibya Haber Ajansı