Çin Bilimsel ve Teknik Enformasyon Enstitüsü ile Beijing Üniversitesi’nin hazırladığı rapora göre Çin, yapay zeka alanındaki inovasyon konusunda geçen yıl düzenlenen dünya çapındaki sıralamada Amerika Birleşik Devletleri’nin arkasında ikinci sıraya oturdu. Çin, böylece bir önceki yıl konumlanmış bulunduğu üçüncü sıradan küresel ikincilik pozisyonuna ilerlemiş oldu. 

 

Söz konusu rapor, Çin’in klasmana giren 46 ülke arasında temel kritere bakılırsa “ilk10” arasına girmekle kalmayıp en başlarda bulunduğunu gösteriyor. Söz konusu kriterler şöyle sıralanıyor: Konuyla ilgili altyapı, inovasyon ortamı, bilimsel ve teknolojik araştırma ve geliştirme, endüstri ve uygulama…

 

İlk 10 arasında yer alan ülkelere göz atıldığında ise dikkati çeken olgulardan biri, sayısı dörde varan Asya ülkelerinin çokluğu. İkinci sıradaki Çin’in arkasından üçüncü sırada Güney Kore, yedinci sırada Singapur ve dokuzuncu sırada Japonya geliyor. Avrupa kıtasında ise Almanya beşinci, Birleşik Krallık altıncı ve Fransa 10’uncu sırada yer alıyor. Kuzey Amerika’dan ise ABD dışında, Kanada dördüncü sıraya yerleşti.

 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı