Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Ülkemizde lezzet deyince akla ilk gelen yerlerden biri Adana'dır. AK Parti'yi kurduğumuz ancak siyasi yasaklı olduğumuz için henüz Meclis'te yer almadığımız bir dönemde Adana'ya gelmiştim..

Karşılamadaki pankartlardan biri hala hatırımdadır: Seni kebaptan ve şalgamdan daha çok seviyoruz. Gerçekten de bir Adanalının bir başka faniye olan sevgisini bundan daha samimi anlatabilecek başka bir ifade yoktur.

Dünyadan ve Türkiye'den pek çok kabiliyetli şefin katıldığı festivalimizin her geçen yıl geliştiğine şahit oluyoruz. Şehrin lezzetlerine aşinalığımızı hamdolsun hiç kaybetmedik.

Yakın çalışma çevresinde pek çok Adanalı bulunan birisi olarak şehrin lezzetlerine aşinalığımızı hamdolsun hiç kaybetmedik.

Uluslararası Adana Lezzet Festivali mutlaka önemle üzerinde durulması, desteklenmesi gereken bir etkinliktir. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Adana, 6 bin yılı bulan bir geçmişe sahip.

Kökenine, mezhebine bakmadan 84 milyonun her birine sahip çıkıyoruz. Adana, başlattığımız demokrasi ve kalkınma atılımının da en önünde yer almıştır. Bu şehirden asla ülkeye ve millete zarar getirecek iş çıkmaz.

Sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, limanıyla, gastronomisiyle ülkemize değer katan Adana'ya ne kadar teşekkür etsek azdır. Bize düşen görev de o şehrin kalkınmasıdır. Adana'ya bu vazifemizi yerine getirdiğimize inanıyorum.

Dünyadan ve Türkiye’den pek çok kabiliyetli şefin, yemek yapma ve tadım üstadının katıldığı festivalimizin her geçen yıl geliştiğine şahit oluyoruz.

Adana milli mücadelede işgale karşı gösterdiği direnişle istiklalini ve istikbalini koruma azmini ispatlamış bir şehir olarak başlattığımız demokrasi ve kalkınma atılımın da en önünde yer almıştır.

Akşama doğru da Çukurova Üniversitesi'ndeki yatırımların toplu açılışını yapacağız. Sonra yeni müzemizde gençlerimizle bir araya geleceğiz.

Bugün de Bakanımızla, sözcümüzle, milletvekillerimizle hep beraber işte buradayız.

Adana'nın meşhur sıcağı sadece şehri değil, buradakilerin gönüllerini de ısıttığı için buradan memlekete zarar çıkmaz.

Artık Yemek dediğimiz olay ekonomik gücü ve Turizm potansiyeliyle karın doyurmanın çok önüne geçmiş bir sektörü ifade ediyor. Hamdolsun biz bu konuda Adana başta olmak üzere pek çok markaya sahibiz. Elbette Türkiye'nin 81 vilayetinin her birinin gastronomi zenginliği vardır.

Uluslararası Adana Lezzet Festivali bu bakımdan önemle üzerinde durulması gereken bir etkinliktir. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Hibya Haber Ajansı