Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler gereği tele konferans yöntemiyle düzenlenen kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

-Kabinemizin 25. toplantısını az önce tamamladık. Covid-19 tedbirleri sebebiyle bu toplantımızı telefonferans yöntemiyle gerçekleştirdik.

-Sağlık önlemleri, gıda güvenliğini ele aldık. Bilim Kurulunun tasviyeleri doğrultusunda sağlık tedbirlerini hayata geçiriyoruz.

-Bu malzemelerin üretimini daha da arttırma imkanına sahibiz.  Yeni hastanelerimizi süratle hizmete açıyoruz. Şehir hastanelerimiz özellikle bu evsaftaki standartlarda 600 yataklı Okmeydanı Hastanemiz bugünlerde hizmet vermeye başladı. Daha önce eğitim hastanesi olarak planlamıştık, süratle şehir hastanesine dönüştürdük.

-Şehir hastanesi statüsündeki 1150 yatak kapasiteli Kartal Hastanemizi bir süre önce hizmete sunduk. İkitelli Şehir Hastanemizi Mayıs ayında hizmete açmayı planlıyoruz.

-1000 yataklı Göztepe Şehir Hastanemizin inşaasında sona yaklaştık. İnşallah Eylül ayında hizmete veriyoruz. Türkiye sağlık altyapısında güçlü olan yerini sağlamlaştırmıştır. Covid-19 tedbirlerini pekçok ülkeden önce aldık. Gıda konusunda herhangi sıkıntımız yok.

-Ülkemiz tüm gıda maddelerini kendi ürettiği için stoklarımız ve tedarik işleyişi ihtiyacımızı karşılayacak güçtedir. Kamu güvenlğinde emniyetin kaydedeğer yönetimleriyle kaydadeğer bir sıkıntı yaşamıyoruz. Üretimi devam ettiren sanayicimize, işçilerimize şükranlarımı sunuyorum.

-Türkiye bu hastalığın üstesinden gelmeye dünyada en yakın ülkelerden biridir. Sağlık personelimizin imkanlarını ne kadar yüksek oranda Covid-19'da mücadeleye tahsis edersek salgınla o derecede baş edebiliriz. Bu tür durumlarda sağlık kuruluşları salgın merkezi haline dönüşebiliyor. Vatandaşlarımızın ciddi olmayan durumlarda hastaneye gitmemelerini hasseten rica ediyorum. Okullarımızda uzaktan öğretim, yaşlılarımıza özel ihtimam göstererek sokaktaki hareketliliği büyük ölçüde azalttık.

- "Devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz.

-Meclis’teki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.

-Muhtarlıklarımızı da devreye alarak, kampanyada toplanan paraların en doğru şekilde yerine ulaşmasını temin edeceğiz.

-Hesaplar açtık yardım etmek isteyen vatandaşlar destekte bulunabilir. Kampanyayı şahsım olarak 7 aylık maaşımı bağışlayarak destekliyorum. Kabinede yer alan bakanlarımız da destekte bulundu. 5 milyon 200 bin liralık bağış oldu. AK Parti ve diğer partilerdeki milletvekilleri de desteğe bekliyoruz. İş adamlarını da desteğe bekliyoruz.