Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Görevi başında şehit olanlar ile kazalarda yaşamını yitiren eğitim öğretim camiamızın neferlerini rahmetle anıyorum. Bugün hangi konumda olursak olalım her birimiz üzerimizde hakkı olan öğretmenlerimizi saygı ve sevgiyle anıyoruz.

Bölücü örgütün, ömürlerinin baharındayken bizden kopardığı Şenay Aybüke Yalçın kızımıza, Necmettin Yılmaz evladımıza ve daha nice kahraman eğitimcilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Ömrünü öğrenmeye, öğretmeye, vatanına, milletine değerlerine bağlı nitelikli nesiller yetiştirmeye adamış bir öğretmenin hakkı asla ödenmez.

Göreve geldiğimizde en önemli mesele okullarımızı çok ileri standartlara kavuşturmaktı, hamd olsun kavuşturduk. Ülkemizin her bir köşesini modern eğitim kurumlarıyla donattık.

19 yılda Eğitim-Öğretim'in her alanında attığımız adımlarla bir taraftan ülkemizi hedeflerine yaklaştırırken diğer taraftan da öğretmenlerimize minnet borcumuzu yerine getirmeye çalıştık.

Derslik sayımızı 343 binden 601 bin seviyesine çıkartarak ülkemizin her bir köşesini modern eğitim kurumlarıyla donattık.

Eğitim gibi doğrudan istikbalimizi ilgilendiren bir konuda merkezde insanın olması önemlidir. Üzerimize ne düşüyorsa, yapıyoruz, yapacağız. Öğretmenlerimizin sıkıntınlarını kendi sıkıntımız görerek gereken adımları atıyoruz.

Son 19 yılda bütçede en büyük payı daima eğitime ayırdık. Önümüzdeki dönem için eğitim bütçesini 274 milyar, 385 milyon olarak belirledik. Böylece ülkemizi dünya devler ligine taşıma mücadelemizin odağında eğitimin olduğunu bir kez daha gösterdik. Eğitimde son 19 yılda elde ettiğimiz başarılara yenilerini eklemeyi hedefliyoruz.

Katma değerden öğretmenlerin de istifade etmesini sağladık. Mali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmelere gittik. Göreve başlayan bir öğretmenin maaşı 2002 yılında 470 lirayken, 5100 TL'ye yükseldi. 2002 yılında ek ders ücreti ile beraber 625 lira geçiyordu. Öğretmenlerimizi korumayı gözetmeyi sürdüreceğiz.

Öğretmenlerimizin sıkıntılarını kendi sıkıntımız görerek şartları zorlama pahasına gereken her türlü adımı atıyoruz.

Öğretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak bir Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık.

Öğretmenlerimize bazı müjdeler vermek istiyorum. Öğretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak bir Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Yürüttükleri görev bir kariyer mesleği olarak tamamlanacak öğretmenlerimize, başta 3600 ek gösterge, sağlayacağımız yeni haklar şimdiden hayırlı olsun."

 


Hibya Haber Ajansı