Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"28 temmuzda başlayan yangın süreci bu gün itibariyle 9 günü aşmış durumda. 44 ilimizde çıkan 208 yangının 196'sı kontrol altına alınmış durumda.

Antalya Muğla Isparta Aydın ve Denizli illerimiz şu anda buralarda yangın söndürme çalışmalarımız var. Uçaklarımız helikopterlerimiz arazöz yanında tomalarımız bütünüyle oralardaki köylülerimizin kendi imkanları da dahil olmak üzere yoğun bir çalışma buralarda devam ediyor.

Orman yangınları ile mücadele için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız.

Özellikle Azerbaycan'ı zikretmek durumundayım bugün yine buraya gelmeden önce İlham Aliyev kardeşimizle 11.15 de bir telefon görüşmesi yaptık ve şu an itibariyle 600'ü aşkın yetişmiş itfaiyeci göndermiş durumdalar. Aliyev kardeşim 100 civarında yine itfaiyeci göndereyim dedi isabetli olur dedim hemen gönderecekler.

Ukrayna'dan gelen gece görüşlü olmanın ötesinde gece söndürme kabiliyeti olan 5 tane helikopter var 24 saat çalışacak.

Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan sonra alınmayacaktır.

Toplam hava filomuz da 6 uçak 56 helikopter mevcuttur.

Yanan alanlarda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bitkisel üretim ve hayvancılıkta zararlar en kısa sürede verilecektir.

Anayasanın 169 maddesi uyarınca yanan alanlar tekrar ağaçlandırılır başka amaçla kullanılamaz.

Başka amaçla kullanılamaz alanlar tekrar ağaçlandırılır. Başka amaçla kullanılamaz yani bunu maalesef siyasetçilerden bazılarının ifade ettiği gibi yani benim şahsımın atfettikleri buralarda inşaata açılacaktır ifadeleri yoktur, Bunların yapımına müsaade edilmeyecektir.

Asla böyle bir şey yok bu yalandır zaten Kılıçdaroğlu'nun yalandan başka da bir şeyi olmadı yani böyle bir zamanda muhalefet acaba iktidara nasıl yardımcı olacağız bunu düşünmesi gerekirken bunu düşünmeyip tam aksine acaba yangına nasıl körükle gideriz bu işi yapıyorlar.

Geleceğe Nefes Kampanyası ile her vatandaşımız için 3 fidan olacak şekilde toplam 252 milyon fidanı yıl bitmeden inşallah dikeceğiz.

Yeşil vatanı korumak için cansiperane mücadelemiz devam edecektir.

Türkiye'yi garip guraba fakir fukara göstermek için kampanyalar başlattılar. Buna karşın daha fazla dayanamayarak bunları geri çektiler.

Paylaşımları sildiler. Türkiye'nin böyle Amerika'dan yönetilecek  belli yerlerden yönetmek devleti ile adeta desen formasyonla bir terör estirmek "Yani benim yalan terörü" dediğim şekilde istediği şekli vermek suretiyle halkımızı yalana inandırmaya çalışanlara müsaade etmeyeceğiz.

Biz onlara prim vermeyeceğiz vermedik biliyorsunuz.

Kobani'de bu millet büyük bir imtihan verdi ve Kobani'deki bütün kürt vatandaşlarımızı biz koruma altına aldık.

Çünkü biz güçlü Türkiye biz darda kalana elini uzatan koşan bir Türkiye'yiz.

İktidara gelince ne kadar Suriyeli varsa bunların hepsini kovacağız diyen bir iktidar olarak iktidara gelmedik."

Hibya Haber Ajansı