Kabine toplantısının ardından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayında iftar ve sahur etkinliklerine kısıtlama getirildiğini açıkladı.

Erdoğan, "Ramazan ayında ise hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız. Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetleri paket servis ile sınırlandırılacağını belirten Erdoğan, Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyeceğini, bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe gibi işletmecilere mevcut desteklere ilave olarak bazı katkılar sağlayacağını ifade etti.

Erdoğan, Nisan ve Mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecekler,ini belirterek, "Ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız. Vatandaşlarımızdan bayramla birlikte her alanda özgürlüğümüzü gönlümüzce yaşayacağımız bir Türkiye fotoğrafına kavuşmak için bu süreci dikkatle ve hassasiyetle değerlendirmeye davet ediyorum." dedi.


Hibya Haber Ajansı