Danimarka, Körfez Savaşı sırasında kapattığı Irak'taki büyükelçiliğini 30 yıl sonra yeniden açtı.
Irak'ı ziyaret eden Danimarka Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod, Iraklı mevkidaşı Fuad Hüseyin ile başkent Bağdat'ta bir araya geldi.
Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Kofod, "Bağdat ile Kopenhag arasındaki ilişkilerin gelişmesinden memnunuz. Danimarka olarak Bağdat Büyükelçiliğimizi yeniden açtık" dedi. Dedim.
Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin de Kofod ile Irak'ta tarım, sanayi ve özel sektörün gelişimini görüştüklerini belirtti.

Bakan Hüseyin, "Danimarka Büyükelçiliğinin yeniden açılması ikili ilişkilerin gelişmesinde önemli bir adım. Danimarkalı firmaları Irak'a yatırım yapmaya davet ediyoruz." dedi

Danimarka'nın NATO'da önemli bir role sahip olduğunu kaydeden Hüseyin, "Danimarka hükümetine terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin yeniden inşasında verdiği destek için teşekkür ediyoruz." dedi.

Danimarka Dışişleri Bakanı'nın Bağdat ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Berham Salih ve Başbakan Mustafa el-Kazimi ile görüşmesi bekleniyor.

Danimarka'nın Irak'ın batısındaki Ayn el Esad Askeri Üssü'nde koalisyon güçlerinin bir parçası olarak 130 kadar askeri olduğu biliniyor. Irak'taki koalisyon güçlerinin liderliği de Danimarka'da.

Danimarka'nın Bağdat Büyükelçiliği 1991'deki Birinci Körfez Savaşı'ndan bu yana kapalı.