Darüşşafaka Cemiyeti, bu koşuyla uzaktan eğitim gören 100 öğrencinin 1 yıllık eğitim kiti giderlerine destek olmak için 200 bin TL'nin toplanmasını hedefliyor.

 

Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, eğitimde fırsat eşitliği konusunda farkındalık yaratacak çalışmalarını sürdürüyor.  157 yıldır eğitimle yaşamları değiştiren Darüşşafaka Cemiyeti, 7 Mart’ta Antalya’da gerçekleşecek 16.Runatolia Maratonu’nda adımlarını Darüşşafakalı öğrencileri desteklemek için atacak gönüllüler arıyor.

 

Çocuklara hem şefkatli bir yuva hem de çağın ilerisinde eğitim fırsatı sunan Darüşşafaka Cemiyeti'nin bu seneki Runatolia hedefi ise 100 öğrencinin 1 yıllık uzaktan eğitim kiti giderini destekleyecek 200.000 TL’ye ulaşmak. Uzaktan Eğitim Kiti; internet, kırtasiye gereçleri ve dijital materyalleri kapsıyor. Darüşşafaka’yı desteklemek isteyen gönüllüler, maratona kayıt yaptırarak 8 Şubat itibariyle kendi kampanyalarını oluşturabilecekler. Küçük yaşta anne ve/veya babasını kaybetmiş, maddi olanakları sınırlı, yetenekli çocukların çağdaş bir eğitimle buluşabilmesi için çalışmalarını sürdüren Darüşşafaka Cemiyeti, bu maratonda ‘Söz konusu eğitimse yardıma koşarız’ diyen eğitim sevdalılarının desteklerini bekliyor.

DESTEK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

Darüşşafaka yararına bağış kampanyası başlatmak için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır:

16. Runatolia Maratonu’na www.runatolia.com adresinden kaydolun.
Bağış kampanyanızı oluşturmak için İyilik Peşinde Koş (İPK) ( https://ipk.adimadim.org/) platformuna üye olun. 
İPK’da Darüşşafaka Cemiyeti’nin kampanyasını seçin ve yine aynı alandan kampanyanızı başlatın.
Çevrenizdekileri, sosyal medya hesaplarınızı kullanarak kampanyanızdan haberdar edin.
22 Şubat’tan itibaren bağış toplamaya başlayabilirsiniz.

Hibya Haber Ajansı