Denizli Pamukkale'de 33'ü öğrenci 42 kişinin kaldığı yatılı yurtta testlerin pozitif çıkması nedeniyle üçüncü kez karantinanın uzaması nedeniyle veliler isyan etti. İdareyi karantina koşullarını yerine getirmemekle suçlayan aileler, İlçe Müftülüğüne giderek çocuklarının kendilerine teslim edilmesini istedi.

Yaşları 11 ila 12 yaşlarında değişen 33 öğrenci ve 9 personelin kaldığı yurtta geçtiğimiz ay koronavirüs testinde 42 kişi arasından 6 öğrencinin testi pozitif çıkarak 10 günlük karantina bitiminde testleri pozitif çıkan öğrenciler evlerine gönderildi. Tekrar yapılan testlerde diğer öğrencilerden 6'sında daha virüs tespit edildi. Daha sonra yapılan testte ise 21 öğrenci ve 9 görevli 3'üncü kez karantinaya alındı.

Veliler, idarenin kendilerini uyarmadığını belirterek ilçe Müftülüğü'ne giderek çocuklarını istedi. İncelemede, testi pozitif çıkan öğrencilerin izole edildiği ancak diğer öğrencilerin ise toplu halde kalmaya devam ettiği belirlendi. İl Hıfzıssıha Kurulu kararıyla karantinadaki öğrencilerin karantina sürelerinin uzatıldığı belirlendi.