Son zamanlarda Kovid-19’la önemi daha da ortaya çıkan, çalışma alanları oldukça fazla olan, ilginin en çok arttığı bölüm ise “Beslenme ve Diyetetik Bölümü’’ oldu. İstanbul Rumeli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Dr.Zeynep Güler Yenipınar öğrencilerin neden bu bölümü seçmeleri ile ilgili detaylı bilgi verdi.

 

Son yıllarda tüm dünya ve ülkemizde sağlık konusunda bir bilinçlenme oldu. Bu doğrultuda insanlar hastalanıp ilaç kullanmak yerine doğru beslenerek ve hareketli olarak daha sağlıklı, kaliteli bir yaşam sürmeyi tercih ediyorlar. Bu süreçte sağlık profesyonellerine ihtiyaç duyuluyor diyen Dr.Zeynep Güler Yenipınar özellikle diyetisyenler bu grubun en önemli kısmını oluşturmaktadır diye belirtti.

 

Yenipınar, beslenme ve diyetetik bölümünden mezun olan öğrencilerin iş alanları hakkında da bilgi verdi. ‘’Diyetisyenler, beslenmenin ve gıdanın olduğu her alanda iş bulabilmektedir. Bu sebeple devlete bağlı kuruluşlar ve özel kuruluşlar, spor salonları, huzur evleri vb. yerler dikkate alındığında ayrıca kendi işlerini de kurma imkânı düşünüldüğünde iş imkânının birçok mesleğe göre çok daha fazla olduğu görülmektedir. Bu konuda diyetisyenlik mesleğini seçen öğrenciler üzerinde yapılan araştırmada; diyetisyenlik mesleğinin toplumda saygınlığı olan, kişiliklerine uygun, popüler, çalışma alanlarının yaygın, iş imkânı olan bir meslek olduğu vurgulanmıştır.’’


Hibya Haber Ajansı