Fed Toplantı Tutanaklarının ana temasının enflasyon olması ve Fed Başkanı Powell'ın geçtiğimiz günlerde 'enflasyonu düşürmek için 'Fed'in bütün araçlarını kullanmaya hazır olduğu' söylemi ardından merakla beklenen ABD enflasyon verisi dün açıklandı.
ABD'de enflasyon 1982'den bu yana en yüksek veri olan %7,00 olarak beklentiler dahilinde gerçekleşti. Her ne kadar Fed B aşkanı Powell 'geçici enflasyon' mottosundan vazgeçmiş olup Senato'daki söylemleri ile piyasalarda risk iştahı artsa da enflasyon verisi coronavirüs varyantı kaynaklı arz sıkıntıları, enerji ve gıda fiyatlarındaki hareketlilik ile yükselmeye devam etti.
Açıklanan enflasyon verisi sonrasında gelişmekte olan ülkelerin para birimleri değer kazanırken, TL diğer para birimlerine göre daha pozitif ayrıştı. Dün akşam saatlerinde 13,80'li seviyelerden 13,22 seviyelerine kadar geri çekilen Dolar / TL kuru 13,58 seviyesinden işlem görüyor.
Dolar / TL açısından bugün önemli olacak datalara baktığımızda 14:30'da açıklanacak yabancıların Hisse & DİBS işlemleri ile ABD tarafından gelecek ÜFE ile İşsizik Başvuruları ön plana çıkacak görünüyor.
Teknik olarak bakıldığında Dolar / TL 5 g ve 22 g HO üzerinde işlem görüyor. 14,00 seviyesi direnç, 13,50'nin aşağı yönlü kırılması durumunda 12,86 - 11,45 seviyeleri destek olarak yakından takip edilecek.

 

 

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı