ABD’de geçtiğimiz gün onaylanan ve bugün kullanımına başlanacak olan Pfizer-Biontech corona virüs aşısıyla ilgili Chicago Tıp Fakültesi dekanı Dr. Archana Chatterjee, ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanında aşılar bölümünü yöneten Dr. David Kim, Michigan Üniversitesi'nde mikrobiyoloji ve Afrika çalışmaları profesörü olan A.Oveta Fuller, Ulusal Sağlık Enstitüleri'nde bulaşıcı hastalık uzmanı olan Dr. Michael Kurilla tarafından aşıya hayır oyu verirken pediatri şefi Dr. Cody Meissner ise oylamada çekimser kaldı.

Meissner’in "mevcut bilimsel kanıtların hepsine bakıldığında, Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısının 16 - 18 yaş arası bireylerde kullanılmasının büyük riskleri olduğu' için çekimser kaldığını belirtti.

Dr. David Kim ise, benim 'hayır' oyum 16-17 yaşındakilerin dahil edilmesinden kaynaklanıyor. Maalesef, ben ve 'hayır' oyu veren diğer üyelerin toplantıdan önce fikrimizi açıklama fırsatımız olmadı. Onayda kullanılan yaş kriteri 18 yaş ve üstü olsaydı, büyük bir coşkuyla 'evet' oyu verirdim" dediği belirtildi.