Dünya Sağlık Örgütü liderliğinde Covid-19 salgınının kökenini araştıran ekip bugün Çinli bilim insanlarıyla buluşuyor. Uluslararası ekip Wuhan’da laboratuvar, market ve hastaneleri ziyaret edecek. Ekip, Wuhan’a ulaştıktan iki hafta sonra saha çalışmalarına başlamak için perşembe günü Wuhan’daki karantina otelinden ayrıldı.
 
Saha ziyaretleri arasında Wuhan Viroloji Enstitüsü, Huanan pazarı, Wuhan CDC (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) laboratuvarı yer alacak. Çin’de iki hafta daha kalacak olan bağımsız uzmanlardan oluşan ekip, Wuhan’daki ilk COVID-19 hastalarından bazılarıyla da görüşecek.
 
Ekibin Danimarkalı üyesi Thea Fischer, virüsün başlangıçta yayıldığına inanılan Huanan Deniz Ürünleri Toptancı Pazarı’nı ziyaret etmenin, salgının merkez üssü mü yoksa virüsün sadece bir amplifikatörü mü olduğu konusunda fikir sağlayacağını söyledi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, Dünya Sağlık Örgütü’ne bağlı uzman ekibinin karantina sürecinin dün sona erdiğini ve ekibin Covid-19 salgınının kaynağına ilişkin araştırmalarına sorunsuz devam edeceğini açıklamıştı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı