DSP Lideri Aksakal, emeklilere verilen bayram ikramiyesi miktarının az olduğunu ifade etti.

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, konuyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. 

Aksakal, “Emeklilere verilen bayram ikramiyesi başlangıçta 1.000.-TL olarak belirlenmiş ve yılda iki kez olmak üzere dini bayramlar öncesinde ödeniyordu. Ancak sayın Cumhurbaşkanı’nın bu ikramiye miktarının yıllık enflasyon oranında artırılarak verileceği yönündeki açıklamasından sonra başta emeklilerimiz olmak üzere toplumda ciddi bir beklenti oluştu.

Dijital bilgi çağında artık insanlarımızın her türlü bilgiye ve belgeye kısa sürede ulaşabilme imkânına sahip olduğu gerçeğini anlatmaya gerek bile duymuyorum. Dolayısıyla herkes 2018 yılından bugüne yıllık enflasyon oranlarının ne kadar olduğunu gayet iyi biliyor.

Dün itibariyle açıklanan söz konusu zam miktarı sadece 100.-lira olunca buna en hafif tabiriyle “dağ fare doğurdu” demek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

DSP Lideri Aksakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli ikramiyelerinde adaletli davranmadığını ifade ederek, "Cumhurbaşkanı tarafından taahhüt edilen enflasyon oranında zam kriterinin karşılığının esasen 2018 yılından itibaren oluşan yıllık enflasyon miktarları dikkate alınarak hesaplandığında 1.541.-lira olarak belirlenmesi hakça bir sonuç olacaktı. Ama ortaya çıkan manzara maalesef ne hakkaniyet değerlerine, ne de devleti yöneten Cumhurbaşkanın adaletli davranma mecburiyetine uygun olmamıştır.” dedi.