Forumun, 25 Mayıs Salı, saat 14:00’te gerçekleşen oturumun moderatörlüğünü Amazon.com.tr Kurumsal Strateji ve Kamu İlişkileri Genel Müdürü Atilla D. Yerlikaya gerçekleştirildi. "E-İhracatın Türk Markalarının dünyaya açılması için sunduğu potansiyel ve fırsatlar nelerdir?, Dünyaya açılırken çevrimiçi pazaryerleri markalara ne gibi avantajlar sağlıyor?, Farklı ülkelerdeki Pazar yerleri, lojistik alt yapısı ve farklı hizmetleri ile Amazon ihracatçılara ne gibi faydalar sunuyor?, Başarılı e-ihracat operasyonlarına sahip Türk markalarının bu yolculuktaki başarı ipuçları ve tavsiyeleri nelerdir? E-İhracatta başarının sırrı nerelerden geçiyor?" soruları masaya yatırıldı.

Sorularının cevaplarının arandığı oturumda; Karaca Grup E-Ticaret Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Cihangir Çetintırnak, Kiğılı E-Ticaret İş Geliştirme Müdürü Furkan Karahan ve Monster Notebook CMO Göktuğ Okan Oğuz konuşmacılar arasında yer aldı. 

E-ticaret operasyonlarının Amazon’da önemli bir yer tuttuğunun altını çizen Kiğılı E-Ticaret İş Geliştirme Müdürü Furkan Karahan bir yıl önce Birleşik Krallıklar’da pazar yerini açarak adım attıklarını söyledi. Karahan, şöyle devam etti: “Ardından ABD ve Almanya pazarında pazar yerlerimizi açtık. Operasyon şu an büyüyor. Bu süreçte doğru ürünleri de seçtiğimizi düşünüyorum ancak öğrenmeniz gereken çok fazla nokta olduğu bir gerçek mesela Türkiye’deki pazar yeri ile Avrupa ya da ABD’deki pazar yeri uygulamaları farklı bir sistem. Amazon’da her ürünün kendi hikayesi var. Ürün bazlı bir pazar yeri sistemi mevcut. Biz de çok stoklu ürün göndermek yerine, çeşit yapıp önce müşterinin ilgisini tespit etmeye çalıştık. Başlangıçta hata yapmamız daha olağan ancak bunu ABD değil de daha makul bir pazarda yapmak istedik. Ürün analizine geldiğimizde ise gömlekte rekabetin uygun olduğunu gördük. Gömlek katma değerli bir üründür. Gömleğin hem iş hem de dışarıda giyilebileceğini göstermeye, bunu da müşteriye aktarmaya çalıştık. Gömlek üzerinden gidersek her türlü detayını göstermemiz gerekiyor. Fotoğraf çok iyi olmalı, başlık çok iyi olmalı, içerik çok iyi olmalı yani ürün detay sayfası ‘çiçek gibi’ olmalı. Bunu yapanlar sivriliyor. Amazon’un algoritmasını anlamak çok önemli. Yanı sıra Amazon’un ara ara aldığı kritik kararlar var. Bunları iyi takip etmek gerekir” dedi.

Karahan, şirket içerisinde e-ticaret cirosunun yüzde 15’lik kısmının e-İhracattan gelmesini hedeflediklerinin altını çizerken, e-ihracat alanında kamu nezdinden artan desteklerin anlamlı olacağını belirtti.